baunei, navigacija Svet24.si

Navigacija Google Zemljevidi jih pripelje na ...

2_Pero Lovšin Svet24.si

»Naše dobre volje naj se nalezeta tudi politika ...

ženska Dobra karma

Popolna energijska napoved od 19. do 25. 10. 2019

Festival že tradicionalno gosti Zemono Svet24.si

Kdo so sodobni slovenski graščaki in kako ...

colja1 Odkrito.si

Ženske, pogovarjajmo se o spolnosti!

borut4 Njena.si

Borut priznava: 'Maščevanje je uspelo'

ALEŠOVA POT Njena.si

Aleš po operaciji kože pravi suhec

Magazin

Jenson Button gre očitno v pokoj

Deli na:
Jenson Button gre očitno v pokoj

Foto: Reuters

Jenson Button, ki po dolgih letih tekmovanja v formuli 1 spada skorajda že med inventar elitnega tekmovanja, bo po letošnji sezoni bržčas vendarle končal kariero. Po poročanju časnika Daily Mail bo svetovni prvak iz leta 2009 po 16 letih letos ob koncu sezone sporočil, da se poslavlja.

Button je med najbolj priljubljenimi dirkači v karavani, čeprav v zadnjih sezonah ni več v ospredju. Pri 35 letih je zdaj daleč od vrhunca kariere pred šestimi leti, ko je bil svetovni prvak. Pri McLarnu nima prav veliko uspeha, nekoč veliko moštvo se letos bori za drobtinice na dnu točkovne lestvice.

Uradno naj bi Britanec svojo odločitev o koncu kariere po poročanju časnika sporočil na Japonskem konec tedna, kjer bo na sporedu ena njegovih najljubših dirk v sezoni.

Britanec je ena zadnjih karizmatičnih osebnosti v karavani formule 1, radi ga imajo tako navijači kot tekmeci. Po končani karieri bo morda presedlal med komentatorje, saj je dober govorec in je znan po dobrih in duhovitih komentarjih.

Kariero v formuli 1 je začel leta 2000 pri Williamsu. Nastopil je na 278 dirkah za veliko nagrado, ima 15 posamičnih zmag.

loading...
Loading...