pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Danes in v prihodnjih dneh bo možno kupiti rabljene šolske učbenike

Deli na:
Danes in v prihodnjih dneh bo možno kupiti rabljene šolske učbenike

Foto: Bobo

V organizaciji Mladinskega kulturnega centra Maribor in Studia 11 bo danes na Grajskem trgu v Mariboru potekal 14. tradicionalni sejem rabljenih učbenikov Mladi mladim. Mogoče bo prodajati in kupovati študijsko literaturo in šolske učbenike. Rabljeno šolsko literaturo bo možno kupiti tudi v Ljubljani na tradicionalnem sejmu 11. in 12. septembra.

Kot so sporočili iz mladinskega centra, bo prireditev tudi letos glasbeno obarvana, saj bodo nastopili različni didžeji. Če bo deževalo, bo sejem v kinu Udarnik. Prodajna mesta so brezplačna.

Zveza študentskih klubov Slovenije (Škis) pa bo sejem rabljenih učbenikov organizirala na Trgu francoske revolucije v Ljubljani. Sejem tradicionalno poteka v začetku septembra, kar je bilo načrtovano tudi letos, a so ga zaradi neugodne vremenske napovedi prestavili za teden dni. Tako bo potekal med 11. in 12. septembrom. Na njem lahko dijaki prinesejo, prodajo ali pa kupijo rabljeno srednješolsko literaturo, so sporočili iz zveze.

Tudi tokrat bo v sodelovanju z ljubljanskim rdečim križem na sejmu potekala akcija zbiranja šolskih potrebščin in prostovoljnih prispevkov.

Obeta se tudi pester glasbeni in spremljevalni program. Oba dneva bodo namreč spremljali glasbeni nastopi Glasbene šole Gvido ter delavnica izdelave map in blokcev, ki jo Zveza Škis prireja v sodelovanju z zavodom Mladi zmaji.