zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Današnji superveleslalom prva priložnost za Tino Maze

Deli na:
Današnji superveleslalom prva priložnost za Tino Maze

Foto: Reuters

Z današnjim ženskim superveleslalomom se bo po ponedeljkovem slavnostnem odprtju svetovno prvenstvo alpskih smučarjev začelo tudi tekmovalno. Prva tekmovalka se bo v avstrijskem Schladmingu po strmini pognala ob 11. uri, najboljša smučarka sezone Tina Maze pa bo imela številko 18.

Vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Tina Maze je dan pred začetkom SP strnila cilje in želje. Poudarila je, da res lahko osvoji medalje v vseh petih disciplinah, a bo za to potrebovala tudi srečo.

O današnji medalji ni hotela razmišljati, čeprav jo letošnji uspehi tudi v tej disciplini potiskajo med favoritinje. Od sedmih letošnjih zmag v svetovnem pokalu je ena, iz St. Antona, tudi superveleslalomska; z njo je dopolnila uspehe v vseh disciplinah smučanja.

Na SP pa Mazejeva v tej disciplini na stopničkah še ni bila. Najbližje, s petim mestom, jim je bila v Val d'Iseru 2009, mesto nižje je končala v Bormiu 2005, s prejšnjega SP v Garmisch-Partenkirchnu 2011 pa ima v tej disciplini 11. mesto.

Ob Mazejevi bo v središču pozornosti tudi Američanka Lindsey Vonn, ki je kljub veleslalomski zmagi na domači tekmi slovenske zvezdnice v Mariboru še vedno najmočnejša v hitrih disciplinah. Če bo vse steklo po pričakovanjih, na razplet ne bo treba dolgo čakati, saj bo Američanka startala takoj za Slovenko s številko 19. Nastopila bo še ena Slovenka, Ilka Štuhec ima startno številko 4 med 59 tekmovalkami na startu.