benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cukjati pred sodiščem: Slabo se piše narodu, ki ima tako sodstvo

Deli na:
Cukjati pred sodiščem: Slabo se piše narodu, ki ima tako sodstvo

Foto: Bobo

"Miro Cerar, vprašanje je, če bi vi sploh kdaj postali predsednik vlade, če ne bi vaši botri strpali Janeza Janše v zapor!" je na današnjem zborovanju Odbora 2014 pred vrhovnim sodiščem Aleš Primc predsedniku vlade odgovoril na njegove komentarje o zadevi Patria. Čeprav Odbor 2014 dovoljenja za shod pred sodno palačo ni dobil, se je na shodu zbralo okoli 500 ljudi, so poročale Slovenske novice.

"Gospod Masleša, nedopustno ste posegali v politični prostor ter ste soodgovorni za slabo stanje države!" je predsedniku vrhovnega sodišča očital Vinko Gorenak, ki je poudaril, da "že od leta 2008 opozarjamo, da je proces Patria politično motiviran z znanim motivom". Masleši je Gorenak še dodal: "Kršili ste človekove pravice in sodili na podlagi nečesa, kar ni niti obstajalo!""

O Masleši se Aleš Hojs sprašuje: "Zakaj novinarji večkrat ne sprašujejo predsednika vrhovnega sodišča o njegovem kršenju človekovih pravic? Vemo zakaj! Tudi sami so del tega!" Do sodstva je kritičen: ""Tu imamo pomembne zadeve! Tudi Balkanskega bojevnika niste speljali do konca!"

O Patrii Hojs pravi: "Proces Patria je zastaral samo za sodnike in tožilce. Za odtožene še vedno ostaja v veljavi odločitev Ustavnega sodišča!"

"Gospodu Klemenčiču se nimamo kaj zahvaljevati, da lahko tu zborujemo, ker on nima tu kaj odločati!" je o ministru za pravosodje Goranu Klemenčiču dejal Hojs.  

"Kako si upajo sodniki razglašati, da bodo kar nadaljevali s sedanjo prakso? Nedolžni ljudje so bili zaprti!" je ogorčen
France Cukjati. "Slabo se piše narodu, ki ima tako sodstvo!"

O pravosodju Cukjati pravi: "Vsi ti tožilci, sodniki, novinarji, ki so se sedem let ukvarjali s tem velikim pokom, so ves čas vedeli, da gre za konstrukt, da bi se znebili Janeza Janše, ki je očitno edini, ki je res sposoben rešiti Slovenijo izpod komunističnega jarma."