Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Janša danes na "shodu zmage upanja, pravice in resnice"

Deli na:
Janša danes na "shodu zmage upanja, pravice in resnice"

Foto: Bobo

Predsednik SDS in nekdanji predsednik vlade Janez Janša se bo danes na "izrednem shodu zmage upanja, pravice in resnice" Odbora 2014 odzval na razveljavitev sodb v zadevi Patria. Na shod bosta prišla tudi zdaj že nekdanja soobsojena v tem primeru prokurist Rotisa Ivan Črnkovič in upokojeni brigadir Tone Krkovič.

Ustavno sodišče je namreč zaradi nezadostne konkretizacije zakonskih znakov kaznivih dejanj v četrtek soglasno razveljavilo obsodilne sodbe Janše, Krkoviča in Črnkoviča v zadevi Patria. Primer je vrnilo na prvo stopnjo v ponovno odločanje. Janši se tako ne bo treba vrniti v zapor, Črnkovič in Krkovič pa sta od četrtka na prostosti.

Odbor 2014 je kmalu po novici z ustavnega sodišča za danes ob 17. uri pred ljubljansko sodno palačo napovedal "izreden shod zmage upanja, pravice in resnice". Janša, ki se doslej še ni odzval na odločitev ustavnega sodišča, bo predvidoma nagovoril zbrane na shodu.

Na shodu bo potekala tudi skupščina. Član odbora Aleš Primc bo ostalim predlagal, naj s shodi nadaljujejo "v enakem tedenskem ritmu, kot do zdaj", shodi so namreč doslej potekali vsako sredo. Prepričan je namreč, da je delo odbora odslej še bolj pomembno kot do zdaj, saj se stanje v sodstvu ne bo izboljšalo samo po sebi.

Sedaj le še obtoženi v zadevi Patria se bodo na shodu morda konkretneje izjasnili, ali bodo terjali kakršnokoli odškodnino.