Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čudežni molk Rada Pezdirja

Deli na:
Čudežni molk Rada Pezdirja

Foto: Primož Lavre

Rado Pezdir je obmolknil, njegova žena Ana Jevšek Pezdir pa nove vlade ni podprla.

Ob vsem dogajanju v Državljanski listi je zelo nenavaden molk Rada Pezdirja, deklariranega simpatizerja Državljanske liste. Njegova žena Ana Jevšek Pezdir je sicer kot članica sveta stranke glasovala proti konstruktivni nezaupnici Janševi vladi in proti vstopu v koalicijo s premierko Alenko Bratušek, bila je tudi v ekipi svetovalcev nekdanjega finančnega ministra Janeza Šušteršiča. Tudi Rado Pezdir ni bil nikoli naklonjen vstopu v levo koalicijo. Spomnimo se, da mu je ob lanskih koalicijskih pogajanjih z Zoranom Jankovićem »počil film« in je izjavil, da ga »boli k…« ter da ima vsega dovolj. Po oblikovanju vlade Janeza Janše, v katero je vstopila tudi Državljanska lista, je ostal njen simpatizer in dežurni kritik. Najpogosteje je kritiziral Virantovo spogledovanje s socializmom in sodelovanje v političnem kadrovanju.

Najbolj odmevna pa je bila njegova kolumna Kako so me hoteli podkupiti in kako se jim bo to krvavo maščevalo, ki je bila v Financah objavljena 9. marca lani. V njej je opozoril na »sezono polnih kufrov« in pozval policijo, naj obračuna z različnimi paraziti, ki ljudem obljubljajo posle, ker poznajo osebe blizu vlade. Pezdir je nato o imenih obvestil policijo in KPK, januarja letos pa so mediji poročali o tem, da je enemu od teh »parazitov« policija že izdala opomin in plačilni nalog. Njegova zadnja kolumna je bila v Financah objavljena 21. januarja letos, v njej pa se je zavzel za predčasne volitve. Toda odkar je bila izvoljena nova predsednica vlade in je vajeti prevzela nova vlada, se Rado Pezdir ni več javno oglasil. Prav tako se ne oglaša več na telefonske klice.



Na naše vprašanje, kako komentira vstop Državljanske liste v vlado Alenke Bratušek, čeprav Zoran Janković ni odstopil s položaja ljubljanskega župana, poleg tega je stranka Pozitivna Slovenija, iz katere prihaja predsednica vlade, v opoziciji vseskozi nasprotovala rešitvam, ki jih je kot izhod iz krize ponujala Državljanska lista oziroma njen finančni minister Janez Šušteršič, je po elektronski pošti sporočil, da »si ne želim imeti povezave ne zveze s politiko, in to na noben način: ne s komentarji, ne s stiki, ne po osebah, ki so v politiki, skratka ne želim si izgubiti niti ene minute življenja več zaradi politike.« Morda pa se »sezona polnih kufrov« sploh še ni končala.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.