lili 1 Odkrito.si

Težki časi za Lili Žagar

glasba 11 Svet24.si

Janov uspeh: dobil tožbo!

Heather Locklear Svet24.si

Znana igralka poskušala narediti samomor

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

morje Petisvet

Morje čisti avro, tako se pozna

Jana Morelj Njena.si

Priljubljena vremenarka razkrila spol otroka

Slovenija

Cerar spet pisal Plenkoviću

Deli na:
Cerar spet pisal Plenkoviću

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar je v ponedeljek pisal hrvaškemu premierju Andreju Plenkoviću z željo, da nadaljujeta z dialogom, je po današnjem koalicijskem srečanju dejala vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer.

Vlada naj bi predvidoma v sredo obravnavala sveženj zakonov za uveljavitev arbitražne odločbe.

Pogoj za to je, da pravne službe danes uspešno spilijo še nekatere rešitve, so po današnjem srečanju pojasnili koalicijski partnerji. Med predlogi je tudi interventni zakon. Zunanji minister Karl Erjavec je ob tem dejal, da gre za začetek implementacije arbitražne odločbe.

"Zagovarjamo, da gredo vsi zakoni v postopek v svežnju in da pride čim prej do obravnave v DZ. Cilj je, da so sprejeti do 29. decembra," je v izjavi novinarjem po današnjem koalicijskem srečanju povedal Erjavec. Po njegovih ocenah bo slej ko prej potrebno tudi sodelovanje Hrvaške, zlasti v delih arbitražne odločbe, kjer arbitražno sodišče napotuje k skupnim rešitvam.

Med zakonodajnimi predlogi so po navedbah koalicijskih partnerjev interventni zakon, ki rešuje položaj ljudi na obmejnem območju, predlog zakona, ki na novo v skladu z arbitražno odločbo definira državno mejo, ter tudi zakon o evidentiranju nepremičnin. Skupno naj bi bilo zakonov osem.