evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar obljublja: Z nepremičninskim davkom se nam ne bo mudilo

Deli na:
Cerar obljublja: Z nepremičninskim davkom se nam ne bo mudilo

Foto: Bobo

Politika mora po besedah mandatarja Mira Cerarja omogočiti stabilno gospodarsko okolje. Prav tako v Sloveniji potrebujemo politično stabilnost zaradi notranjih političnih, gospodarskih in socialnih razmer ter mednarodnih dejavnikov, je Cerar dejal na srečanju z župani slovenskih občin v okviru mednarodnega obrtnega sejma v Celju.

Kot je dejal skorajšnji premier, se je treba truditi pospešiti gospodarsko rast, odpraviti administrativne ovire in konsolidirati javne finance, kar je izjemno zahtevna naloga. Ob tem ne smemo pozabiti na naš čut za sočloveka, ki ga premoremo, prav tako ne smemo pozabiti na nikogar, od upokojenca do šolarja.

Po Cerarjevi oceni je Slovenijo v preveliki meri prizadela tudi revščina, kljub nekaterim ugodnim kazalcem pa imamo visoko brezposelnost. Po njegovih besedah se nova vlada tega zaveda.

Mandatar je izpostavil dve vrednoti, in sicer pogum in složnost. Obe bomo po njegovih besedah zelo potrebovali v prihodnjih mesecih in letih, če želimo premagati krizo in narediti državo takšno, da se je ne bomo sramovali sami pred seboj in pred tujci. V ta namen pa moramo opraviti zahtevne naloge, je dejal.


Meni tudi, da se v Sloveniji soočamo z veliko strahovi - mladi se bojijo za svojo prihodnost, starši za svoje otroke in službe. To pa lahko po njegovem mnenju premagamo le s pogumom.

"Vlado bom vodil tako, da si bomo zastavili prave cilje in jim zasledovali. Potrebujemo drug drugega pri določanju ciljev. Ne moremo biti popolnoma složni, saj smo politični tekmeci, složni bodimo v tem, da našo deželo naredimo uspešno in otrokom omogočimo pogled v svet. Ni naša naloga, da mladim generacijam odpiramo vsa vrata, ne smemo pa naše dežele še naprej mazati s pohlepom," je dejal Cerar.

Poudaril je, da nas k uspehu ne bo pripeljala razpršenost, za velike cilje namreč potrebujemo složnost. Napovedal je, da bo iskal ključne stične točke brez ideoloških in političnih razprtij.

Glede davka na nepremičnine je Cerar obljubil, da vlada z njim ne bo hitela in da si bo vzela čas, da te zadeve preuči. Na problem nepremičninskega davka je mandatarja opozoril celjski župan Bojan Šrot, ki je vlado prosil, naj razmisli o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča kot pomembnem dohodku za občine. Iz tega vira namreč občine zagotavljajo sredstva za občinsko oz. javno infrastrukturo.