stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Britanska vlada pozorno spremlja postopke zoper Janšo

Deli na:
Britanska vlada pozorno spremlja postopke zoper Janšo

Ministrstvo za zunanje zadeve in zadeve Commonwealtha pozorno spremlja sodne postopke v zadevi predsednika SDS Janeza Janše, je na vprašanje lorda Michaela Ashcrofta odgovorila  baronica Joyce Anne Anelay, britanska državna sekretarka za zunanje zadeve.

Član zgornjega doma britanskega parlamenta oziroma lordske zbornice, lord Michael Ashcroft, je vprašal Anelayevo, kaj bo storila v zvezi z izjavo Mednarodne demokratske zveze (IDU), ki je na srečanju predsednikov strank v drugi polovici novembra v Seulu v Južni Koreji izrazila solidarnost in podporo Slovenski demokratski stranki in Janezu Janši. »Slovenija je edina nekdanja komunistična država članica EU, ki ni sprejela lustracijske zakonodaje, katere cilj je, da se z vodilnih položajev v državi umakne vse, ki so odgovorni za  kršenje človekovih pravic v času komunizma,« so takrat ugotavljali v IDU.

»Urad za zunanje zadeve in zadeve Commonwealtha se zaveda izjave Mednarodne demokratske zveze z dne 21. novembra 2014 glede zaporne kazni nekdanjega predsednika slovenske vlade Janeza Janše,« je odgovorila baronica Anelayeva in dodala, da britansko veleposlaništvo v Ljubljani razume prizadevanja Janeza Janše, da pride iz zapora, zato bo še naprej pozorno spremljalo vse sodne postopke v tej zadevi. Odgovor baronice Anelayeve je objavljen tudi na spletni strani britanskega parlamenta.

Britanski lordi naj bi v začetku prihodnjega leta v lordsko zbornico povabili enega od slovenskih pravnikov, da jim bo osvetlil zadevo Patria, ki je pripeljala do obsodbe opozicijskega liderja in predsednika SDS Janeza Janše.