državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Brigadir Krkovič ogorčen: Slovenska vojska ne more temeljiti na zatiranju, enoumju in krvavih delitvah

Deli na:
Brigadir Krkovič ogorčen: Slovenska vojska ne more temeljiti na zatiranju, enoumju in krvavih delitvah

Foto: Bobo

Ne bo me na državnih proslavah 15. maja v Križankah in tudi ne 18. maja na Brdu, sporoča brigadir Tone Krkovič. Po njegovem oba državna dogodka le še dodatno negirata osnovno zgodovinsko resnico, da je bila Manevrska struktura narodne zaščite (MSNZ) temeljni začetek Slovenske vojske, ki je ubranila samostojnost in neodvisnost Slovenije. "Slovenska vojska bi morala temeljiti na MSNZ, svobodi in demokraciji ter enotnosti Slovencev, ne pa na zatiranju, enoumju in krvavih delitvah, ki jih je povzročila revolucija po uzurpaciji upora proti okupatorju s strani komunistov. To naj vam bo jasno!" piše Krkovič.

"Tisti, ki prikrivajo očitno zgodovinsko dejstvo o nastanku Slovenske vojske, dobro vedo, da tu ne gre za zasluge ali privilegije, ampak za golo resnico," pravi Krkovič. Opozarja, da se že dve desetletji vztrajno negira Manevrsko strukturo kot ključni obrambni projekt pri nastajanju Slovenske vojske, vse pa v prid lažni tezi, da sta NOB in revolucija temelj samostojni in demokratični Sloveniji.

Krkovičeva zavrnitev vabil na proslavo

Zbodlo ga je nedavno postavljanje spomenika Ivanu Matiji Mačku v Kočevskem Rogu, za Krkoviča "enemu največjih krvnikov slovenskega naroda", ob prisotnosti častne straže Slovenske vojske. "Če to počnete zaradi nevednosti je sramota. Če pa to počnete namenoma in pri tem celo trošite denar že tako propadle institucije za katero pravite, da nima denarja niti za kruh - je to kriminal!"

Pismo načelnika ob 26. obletnici MSNZ

Ogorčen je tudi zaradi stanja Slovenske vojske, za katero pravi, da so jo "tisti, ki jim Slovenija nikoli ni bila prva izbira", ubili duha do te skrajne točke, da je na nek način poražena že v miru. To kar se, milo rečeno dogaja s Slovensko vojsko me spominja na poduk, ki sem ga kot kratkohlačnik dobil od svojih staršev in se glasi: 'Ko imajo otroci denar, imajo kramarji semenj…'"