nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Lukšič: Vlada ima velik problem s kredibilnostjo

Deli na:
Lukšič: Vlada ima velik problem s kredibilnostjo

Foto: Arhiv Reporterja

Vladna ekipa Sloveniji dolguje odgovor, zakaj je še lani rušila pokojninsko reformo, danes pa predlaga še težjo reformo oz. še težje pogoje za upokojevanje, je povedal predsednik SD Igor Lukšič. Vlada ima zato "velik problem s kredibilnostjo", je dejal Lukšič, obenem pa opozoril, da vlada "skrito očem javnosti" pripravlja razprodajo premoženja.

Predsednik SD je na današnji novinarski konferenci napovedal, da bodo reformo podprli v tistem delu, ki bo usklajen s sindikati in upokojenci, in do tiste mere, po kateri ne bo ideološko razdvajala slovenske javnosti. V SD tako vladi med drugim predlagajo, da uredi vprašanje t. i. izjemnih pokojnin, pristajajo tudi na uvedbo informativnih izračunov, "nikakor pa ne na uvedbo osebnih računov".

Lukšič je med drugim komentiral tudi razprave okoli holdinga za upravljanje državnega premoženja. Kot je ocenil, je preformulacija holdinga vezana na to, da "se pripravi teren za hitro razprodajo ključnih, vitalnih podjetij v Sloveniji".

Kot je opozoril, vlada na ta področja že nastavlja ljudi, ki so strokovnjaki za prodajo, ne pa za upravljanje. Javnost po besedah predsednika SD na to ni dovolj pozorna, saj se ji zdi, da tržne zakonitosti same po sebi Slovenijo spravljajo v slab položaj.

Predsednik SD se je na novinarski konferenci dotaknil tudi problematike medijev. Kot je povedal, vlada na eni strani napoveduje znižanje rtv-prispevka, kar bo posameznemu gospodinjstvu prineslo 1,2 evra prihranka, medtem ko za RTV Slovenija to pomeni izpad več kot devet milijonov evrov prihodka. "Hkrati pa ustanavlja svojo televizijo znotraj Telekoma. Torej ne gre za nobeno varčevanje, ampak gre spet samo za delitev plena," je povedal predsednik SD.