navadni udav, kača Svet24.si

FOTO: V kavču šokiranega krajana gomazela skoraj...

ženska doma Dobra karma

To so načini, da slabe energije iz doma izženete...

karaoke (5) Svet24.si

Seksi kravata, stranska vloga, rdeča šminka in ...

zasežena-droga Svet24.si

FOTO: V finalni akciji 460 kriminalistov in ...

strah Dobra karma

Strah in 12 astro znakov - Bike skrbi denar, ...

tanja žagar Njena.si

Tanja Žagar ni več doma

Nuša Rojs in Matej Mlađenović Njena.si

Nuši Rojs so se pravkar uresničile sanje!

Slovenija

Bratuškova naredila, kar je od nje že februarja zahteval Šarec, in zamenjala Topolka

Deli na:
Bratuškova naredila, kar je od nje že februarja zahteval Šarec, in zamenjala Topolka

Alenka Bratušek in Damir Topolko. - Foto: Bobo

Vlada je danes na dopisni seji zamenjala vodstvo Direkcije RS za infrastrukturo. Namesto zdajšnjega direktorja Damirja Topolka bo od 1. septembra direkcijo kot v. d. vodila Monika Pintar Mesarič. Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je razrešitev Topolka zaradi zgodbe s sporno maketo drugega tira napovedala že februarja. Menjavo Topolka je tedaj zahteval tudi premier Marjan Šarec.

Monika Pintar Mesarič je univerzitetna diplomirana ekonomistka z veliko vodstvenimi izkušnjami. V direkcijo za infrastrukturo prihaja z ministrstva za finance, na katerem je zaposlena od leta 2007. Vlada jo je za vršilko dolžnosti direktorja direkcije za infrastrukturo imenovala za čas do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ za šest mesecev, torej najdlje do 29. februarja 2020, so po seji vlade sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

Nova v. d. direktorja direkcije za infrastrukturo od novembra 2018 spremlja in nadzira delovanje Družbe za upravljanje terjatev bank, je tudi predsednica nadzornega sveta SID banke, članica nadzornega sveta Sklada RS za nasledstvo, članica odbora Krovnega pokojninskega sklada javnih uslužbencev in članica stalne medresorske delovne skupine OECD za podjetja v državni lasti in korporativno upravljanje.

Bila je tudi namestnica predsednika nadzornega sveta javnega podjetja Kontrola zračnega prometa, članica sveta Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov RS in je predsednica ali članica številnih medresorskih komisij ali komisij, ustanovljenih na podlagi zakonodaje.Na ministrstvu so pojasnili, da je Bratuškova razrešitev Topolka predlagala v skladu z določbo zakona o javnih uslužbencih, po kateri "funkcionar oz. organ, pristojen za imenovanje, lahko na predlog funkcionarja, pristojnega za predlaganje imenovanja, v enem letu od nastopa funkcije razreši generalnega direktorja v ministrstvu, predstojnika vladne službe, generalnega sekretarja v ministrstvu, predstojnika organa v sestavi ministrstva, načelnika upravne enote in direktorja občinske uprave oz. tajnika občine." Funkcijo je nastopila 13. septembra 2018.

Bratuškova je februarja razrešitev Topolka napovedala v luči afere z javnim naročilom makete drugega železniškega tira Divača-Koper, zaradi katere se je takrat s položaja poslovil tudi minister za okolje in državni sekretar na infrastrukturnem ministrstvu v času vlade Mira Cerarja Jure Leben. "Ne gre za kazensko ali kakršnokoli drugačno zamenjavo," je dodala.

Topolko je bil na čelu direkcije, pod okriljem katere potekajo milijonske investicije v omrežje železnic in državnih cest, od sredine leta 2015.

loading...
Loading...