Revija Reporter
Slovenija

Branko Grims brez sramu: v pogovoru z neonacistom je volivce pozival, naj volijo zanj! (VIDEO)

M. M
14 1.954

28. maj. 2024 9:06 Osveženo: 14:29 / 28. 5. 2024

Deli na:

Branko Grims poziva volivce, naj volijo najbolj desno stranko - SDS.

YouTube

»Če kdaj v zgodovini je treba zdaj iti na evropske volitve in zaradi tega je treba voliti desno in desno in samo desno. In najbolj desna v politični ponudbi je danes SDS,« je izjavil poslanec SDS in kandidat na evropskih volitvah Branko Grims.

Volivce je šel snubit v spletnem pogovoru, v katerem je vplivnež Pero Martić na svojem YouTube kanalu gostil predstavnika samozvane »Slovenske obrambne straže« – skrajne skupine z neonacistično ikonografijo, ki je napovedala obračunavanje z migranti v Ljubljani.

Ljubljanski neonacisti obračunavajo z migranti? Šokantni posnetki iz centra Ljubljane (FOTO in VIDEO)

Ne smete zamuditi priložnosti, ki je pred nami, stvari se v zgodovini spremenijo z volitvami, je brez ironije razlagal Grims v pogovoru s skrajnežem, ki se navdušuje nad nacisti. Ti so na oblast prav tako prišli z volitvami in nato svojo demokratično pridobljeno mož zlorabili za vpeljavo nacistične diktature.

»Če boste na listi SDS obkrožili številko pet, potem vam garantiram, da boste dobili najboljšega poslanca, borca v evropskem parlamentu, kakršnega še nikoli niste imeli,« je še dejal. Ob tem je maskirani neonacist z dvignjenim palcem nakazal odobravanje Grimsu.

Slednji je eden tistih politikov, ki so najbolj odkrito povezani z desnimi skrajneži. Posebej tesne stike ima z identitarci, s katerim vidnim predstavnikom Žanom Žalcem se je večkrat pokazal v javnosti. Maskiranec v videu pa je imel oblečeno majico z napisom Defend Europe«, znanim sloganom identitarnega gibanja.

VIDEO POGOVORA, GRIMSOVO AGITIRANJE SE PRIČNE PRI 26 MINUTAH 40 SEKUND (26.40):