pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Boscarol poudarja: Delodajalci in delavci smo v istem čolnu

Deli na:
Boscarol poudarja: Delodajalci in delavci smo v istem čolnu

Foto: Bobo

Direktor Pipistrela Ivo Boscarol, slavnostni govornik včerajšnjega tradicionalnega srečanja ob prazniku dela na Javorovici nad Šentjernejem, je izpostavil, da je nenavadno, da ob prazniku dela govori podjetnik, nato pa pojasnil, da so delodajalci in delavci v istem čolnu. Oboji morajo pozabiti na včeraj in razmišljati o zdaj in jutri, je dodal.

Boscarol meni, da morajo delodajalci in delavci pozabiti na preteklost ter da se morajo sprijazniti s tem, da svetovna konkurenca oboje sili, da začnejo razmišljati o danes in jutri.

"Če bomo delodajalci in delavci skupaj peljali voz naprej, potem imamo možnost, da preživimo," je poudaril in pristavil, da se morajo skupaj boriti, da bodo konkurenčnemu svetu pokazali, da lahko preživijo in da so uspešni.

Boscarol je sicer v precej podjetniškem in z zgledom lastnega podjetja obarvanem govoru opozoril, da so za uspeh pomembni dobri partnerski odnosi, medsebojno zaupanje, poštenost in obojestransko zadovoljstvo. Za uspešnost podjetja ali družbe pa so po njegovih besedah potrebne vrednote, kot so znanje, razvoj, izvirnost in konkurenčnost.

Izpostavil je tudi, da se v državi pogosto dogaja, da se uspeh zamenjuje in meri z denarjem ter da je med takim dojemanjem in pohlepom zelo tanka ločnica. "Če uspeh pomeni motivacijo, lahko pohlep pomeni pogubo," je ob tem presodil in nadaljeval, da so v Sloveniji glede dojemanja uspešnosti poteptane vse vrednote. "Na vseh področjih. Od Cerkve do gospodarstva, povsod," je ocenil.

"Pehanje za življenje prek svojih zmožnosti nas je pripeljalo, da imamo v Sloveniji tako stanje duha, da če nekoga povabiš na kavo, se bo takoj spraševal, kaj imaš za bregom. Na žalost smo temu pesimizmu vsi podlegli," je nadaljeval Boscarol in govor končal s pozivom k optimizmu, združitvi hotenj tako politike kot gospodarstva ter k družbeno-socialni odgovornosti.

Po ocenah prirediteljev se je včerajšnjega srečanja na Javorovici udeležilo približno 600 ljudi. Srečanja na Javorovici prirejajo od leta 1947, v preteklih letih pa se je tamkajšnjih prvomajskih prireditev udeležilo tudi do 6000 in več ljudi.

Vodstvo šentjernejske občine prvomajske slovesnosti letos prvič ni povezalo z obletnico poboja 113 borcev IV. bataljona Cankarjeve brigade na Javorovici, nanjo pa tudi niso povabili do zdaj vedno prisotnih partizanskih praporščakov, zaradi česar je lokalno borčevsko združenje protestiralo še pred včerajšnjo prireditvijo.