20240418_125151 Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Pik je nekoliko bolj boleč od domačega sršena .. Odkrito.si

Invazija azijskih sršenov v Evropi

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo Marko Jaklič postal srbski Rupert Murdoch?

Deli na:

Direktor Radia 1 Leo Oblak in direktor Lekarn Ljubljana Marko Jaklič sta družbenika v lastništvu srbskega radia Index. Oblak Jakliča že nekaj časa prepričuje, da bi prevzel vodenje srbskega podjetja, vendar se je raje odločil, da še naprej vodi ljubljanske lekarne ter se spopada z obtožbami o ponarejenem magisteriju in črni gradnji v Polhovem Gradcu.

V ponedeljek sta Leo Oblak in Marko Jaklič po naših informacijah skupaj odpotovala v Beograd. Namen obiska prestolnice Srbije naj bi bil nakup 50 odstotnega deleža radia Index, in sicer od srbskega solastnika radia. Kupca deleža sta bila Marko Jaklič in Franc Henigman, sodelavca na Vzajemni. Solastnik podjetje je sicer še ciprsko podjetje, ki pa je v lasti Lea Oblaka.

Iz podatkovne baze srbske agencije za gospodarske registre APR (srbska verzija AJPES-a) izhaja, da je Index v lasti treh lastnikov: Ivan Koen ima en odstotni delež, ciprska agencija SWF Investment Limited iz Limassola 49 odstotkov, družba Media Ton iz Beograda pa 50 odstotkov. Slednja je v stoodstotni lasti družbe FIM Radio Sistem, ta pa v lasti Franceta Henigmana in Marka Jakliča, ki imata v njej vsak po polovični delež od 30. novembra lani.

Leo Oblak je potrdil, da je bil v ponedeljek z Jakličem v Beogradu in da je solastnik srbskega radia Index: »Marko je bil z menoj, v Beogradu, ker je bil glavni pogajalec. Z lastnikom Indexa sva prišla v mrtev tek, ki ga nisva znala razvozlati. Zato sem rabil tretjega partnerja. S Francom Henigmanom sodelujem že več let, ker se ukvarja z investicijami. Jeseni sem ga prosil, če lahko vstopi kot partner. Predlagal je, da se povabi še Marka, ker bi na dolgi rok želeli, da Marko prevzame vodenje projekta v Srbiji. Marko je pripravil vse pogodbe in vodil pogajanja. Čeprav Marka že dlje prepričujem, da bi prevzel vodenje srbske firme, se še ni določil.«