Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

cumming Svet24.si

Znani britanski igralec vrnil svoj viteški red ...

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo Lindav v pogovoru z Golobom rešil stolček sebi in ministrici?

Deli na:
Bo Lindav v pogovoru z Golobom rešil stolček sebi in ministrici?

Boštjan Lindav - Foto: STA

Premier Robert Golob od v. d. generalnega direktorja policije Boštjana Lindava danes pričakuje pojasnila, kdo in kdaj je v času mandata te vlade izvajal politični pritisk nanj ali na policijo, vključno z ministrico za notranje zadeve Tatjano Bobnar. Pojasnila o političnih pritiskih naj bi premierju Golobu danes posredovala tudi Bobnarjeva.

Predsednik vlade je prvega moža policije Lindava sicer zaprosil tudi za pojasnila, ali je kdorkoli od ministrov, državnih sekretarjev in drugih funkcionarjev, vključno z ministrico za notranje zadeve, želel pridobiti informacije o konkretnih postopkih, ki jih vodi policija, oz. vplivati nanje, so v ponedeljek sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Premier Golob se je ta dan sestal tudi z ministrico Bobnar, predsednik vlade pa je po sestanku sporočil, da se z ministrico "razhajata glede očitkov o politizaciji dela policije". Bobnarjeva je namreč po neuspelem predlogu za imenovanje Lindava na mesto generalnega direktorja policije s polnim mandatom v izjavi za medije pretekli poudarila, da se mora politika končati pred vrati generalnega direktorja policije. Na tem stališču pa bo vztrajala, četudi jo bo to stalo ministrskega mesta, je napovedala.

Notranja ministrica Tatjana Bobnar se je ob tem v zadnjih dneh znašla v središči vse glasnejših ugibanj, da bi ob uveljavitvi sprememb zakona o vladi prišlo še do drugih menjav v Golobovi ministrski ekipi.

V koalicijskih SD in Levici so ob tem njeno delo ocenili kot strokovno in izrazili željo, da se se spor čim prej razreši.