reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

To je favorit Skobetovega omrežja za novega šefa Telekoma, zanj močno lobira tudi pristopovec Aleš Razpet

Deli na:
To je favorit Skobetovega omrežja za novega šefa Telekoma, zanj močno lobira tudi pristopovec Aleš Razpet

Za Mateja Potokarja (desno) močno lobira Aleš Razpet (levo), član uprave komunikacijske družbe Pristop. - Foto: Mediaspeed

Mateja Potokarja, nekdanjega šefa slovenskega Microsofta, naj bi predlagal Tomaž Berločnik, predsednik uprave Petrola, prek svoje kadrovske firme Competo. Za Potokarja močno lobira tudi Aleš Razpet, član uprave komunikacijske družbe Pristop.

Pred nekaj dnevi smo pisali o kadrovanju na Telekomu in kako bi krog povezan z donedavnim predsednikom uprave Rudolfom Skobetom želel obdržati vpliv na poslovanje te državne družbe. Skobe je pred dvema mescema odstopil s položaja, družbo začasno vodi Tomaž Seljak. V kadrovske rošade se je vmešala predsednica nadzornega sveta Lidija Glavina. Slednja je bila prav tako nedavno prisiljena odstopiti z mesta predsednice uprave SDH, vendar bo še leto dni po tem prejemala bajno plačo 11 tisoč evrov mesečno za nič dela.

Po besedah naših virov sta v ozadju dogajanja Borut Jamnik in Tomaž Berločnik. Berločnik je ob tem, da vodi drugo veliko državno firmo- Petrol- tudi solastnik kadrovskega podjetja Competo. Hkrati je dober prijatelj Skobeta. Glavina je ravno Berločnikov Competo (vodi ga znani psiholog Aleksander Zadel) zdaj angažirala za iskanje novega predsednika uprave Telekoma. Razlog: NPU preiskuje posle Telekoma, med drugim v času, ko ga je vodil Skobe, predsednik nadzornega sveta pa je bil Borut Jamnik. Oba imata tako interes, da NPU ne bi našel nič zanju obremenjujočega, pri čemer bi lahko njun človek na čelu družbe pripomogel k temu. Torej otežil delo kriminalistom.

Po besedah poznavalcev so že našli potencialnega Skobetovega naslednika. Gre za Mateja Potokarja, nekdanjega predsednika uprave Microsoftove izpostave v Sloveniji. Kasneje je vodil celoten Microsoftov oddelek za podporo strankam na ravni centralne in vzhodne Evrope, po tem pa še na ravni zahodne Evrope. V zadnjem letu dni je izvršni podpredsednik podjetja Cosylab. Izvedeli smo, da za Potokarja močno lobira Aleš Razpet, član uprave komunikacijske družbe Pristop. Za to družbo je Telekom še vedno zlata jama. Pristop je od leta 2004 do zdaj iz javnega sektorja posrkal prek devet milijonov evrov (pri čemer niso vštete gospodarske družbe v državni lasti, kot je Telekom).