Revija Reporter
Slovenija

Bivšega direktorja AVP Velova je nekajkrat ujel radar, zanika pa, da bi vozil pijan

STA

4. jun. 2019 6:00

Deli na:

Igor Velov

Primož Lavre

Razrešeni direktor agencije za varnost prometa (AVP) Igor Velov, ki naj bi na podlagi predloga sveta AVP z ravnanjem "močno škodil ugledu" agencije, je cestnoprometne predpise v službenem vozilu pred tem kršil že večkrat, poroča Delo. Pod drobnogledom so tudi nekatere pogodbe, ki jih je sklepal v vlogi direktorja.

Po dobrem tednu molka je nekdanji direktor AVP Igor Velov za Delo dejal, da "kdorkoli sumi, naj sumi, a vinjen nisem vozil". To pa naj bi po njegovih besedah povedal tudi policiji. Velova so 21. maja opazili med izstopanjem iz poškodovanega službenega vozila, pri čemer je po pripovedovanju prič kazal znake alkoholiziranosti. Sam pravi, da je izbil desno pnevmatiko, parkiral na parkirišču, potem pa ga je žena odpeljala naprej, ker je imel obveznosti. Kljub temu pa tega ni pojasnil svetu AVP.

Oba škodna dogodka na službenem vozilu, ki ga je Velov lahko uporabljal tudi zasebno, urejajo prek zavarovalnice. Ker postopki na zavarovalnici še niso zaključeni, vozilo pa še ni popravljeno, na agenciji še niso odločali o morebitnem odškodninskem zahtevku proti Velovu, so zapisali na Delu.

Poleg omenjene nezgode ga je 13. aprila v Kranju ujel radar, ko je vozil 57 kilometrov na uro na odseku, kjer velja omejitev hitrosti 40 kilometrov na uro. Gre za prekršek, ki se po zakonu o pravilih cestnega prometa kaznuje z globo 250 evrov in tremi kazenskimi točkami. "Tudi meni se lahko kdaj zgodi, nismo roboti. A če se je, je šlo za majhno prekoračitev, in ne divjanje. Seveda pa tega ne opravičujem," odgovarja Velov. S službenim avtomobilom so Velova v zadnjih petih letih ujeli še pri vsaj dodatnih sedmih prekrških.

Sporne so tudi pogodbe, ki jih kot direktor sklepal z lastniki podjetij. Med drugim nekdanjega direktorja preiskuje tudi specializirano državno tožilstvo na podlagi kazenske ovadbe policije, v kateri mu očitajo kaznivo dejanje nedovoljenega sprejemanja daril. Kot piše Delo, na policiji o podrobnostih primera zaradi varstva osebnih podatkov molčijo.