vesolje ženska Dobra karma

Astrologinja opozarja: bodite pozorni na znake, ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 22. septembra

darko kozelj fb Reporter.si

To je Janšev neznani gasilski tajkun, ki bi rad ...

Potni list Svet24.si

Koliko stane slovensko državljanstvo? Mogoče ...

20200508-01003789 Necenzurirano

Je Igor Zorčič rešitev za konec janšizma?

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

kristan zontar ana-ana kuha 14_11_v270 Njena.si

Mož kuharice Ane oklestil kilograme

Slovenija

AVP pri preiskavi suma zlorab pri opravljanju izpitov dejavno sodeluje s policijo

Deli na:
AVP pri preiskavi suma zlorab pri opravljanju izpitov dejavno sodeluje s policijo

V. d. direktorice AVP Vesna Marinko. - Foto: Primož Lavre

Sum zlorabe pri opravljanju teoretičnega dela vozniškega izpita so na agenciji za varnost prometa (AVP) ugotovili 29. januarja lani in ga še isti dan prijavili policiji. "Agencija se ves čas preiskave ravna po navodilih policije ter zagotavlja vsa sredstva za izvajanje kriminalistične preiskave," je pojasnila v. d. direktorice AVP Vesna Marinko.

Agencija je takoj, ko so posumili, da gre za nezakonito ravnanje, o njem poleg policije obvestila ministrstvo za infrastrukturo kot skrbnika aplikacije, ministrstvo za javno upravo kot lastnika strežnika in vzdrževalca aplikacije SRC.

Po tem, ko jih je policija v torek obvestila, da je med osumljenimi zaposlen na agenciji, pa je agencija po njenih besedah sprejela tudi ustrezne delovnopravne postopke, da zaposleni nima več možnosti opravljati dosedanjih nalog in mu onemogočila vse dostope. Zaposleni je sicer deloval na področju informatike in je trenutno v bolniškem staležu, je v izjavi za medije glede danes razkritih ugotovitev policije pojasnila Marinkova.


"Agencija ima ničelno toleranco do korupcije in do možnosti zlorab pri opravljanju vozniških dovoljenj," je poudarila Marinkova. Kot je dejala, je nedopustno, da so se takšna ravnanja v preteklosti dopuščala.

Po slovenskih cestah namreč še vedno vozijo vozniki s kupljenimi vozniškimi dovoljenji, z neregistriranimi in tehnično neizpravnimi vozili ter predstavljajo resno grožnjo v prometu. Ko jim bo krivda dokazana, bodo zato predlagali odvzem vseh na ta način pridobljenih vozniških dovoljenj.

Nasploh je agencija v lanskem letu v sodelovanju s policijo, finančno upravo in inšpektoratom za infrastrukturo začela s še bolj sistematičnim nadzorom nad ključnimi dejavniki prometne varnosti, je še poudarila. Kot so dodali na agenciji, nameravajo še naprej aktivno, sistematično in intenzivno izvajali stalen nadzor nad vsemi ključnimi področji prometne varnosti.

Loading...