i nakit Dobra karma

Horoskop: za vsako nebesno znamenje drugačen ...

brit Svet24.si

FOTO: Britney pristala v bolnišnici. To je razlog

marko lisec tw Reporter.si

Brat poslanca SDS Tomaža Lisca se zgraža nad ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

Zvezdana Mlakar Njena.si

Zvezdana Mlakar osupla nad odločbo ministrstva

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Slovenija

AVP pri preiskavi suma zlorab pri opravljanju izpitov dejavno sodeluje s policijo

Deli na:
AVP pri preiskavi suma zlorab pri opravljanju izpitov dejavno sodeluje s policijo

V. d. direktorice AVP Vesna Marinko. - Foto: Primož Lavre

Sum zlorabe pri opravljanju teoretičnega dela vozniškega izpita so na agenciji za varnost prometa (AVP) ugotovili 29. januarja lani in ga še isti dan prijavili policiji. "Agencija se ves čas preiskave ravna po navodilih policije ter zagotavlja vsa sredstva za izvajanje kriminalistične preiskave," je pojasnila v. d. direktorice AVP Vesna Marinko.

Agencija je takoj, ko so posumili, da gre za nezakonito ravnanje, o njem poleg policije obvestila ministrstvo za infrastrukturo kot skrbnika aplikacije, ministrstvo za javno upravo kot lastnika strežnika in vzdrževalca aplikacije SRC.

Po tem, ko jih je policija v torek obvestila, da je med osumljenimi zaposlen na agenciji, pa je agencija po njenih besedah sprejela tudi ustrezne delovnopravne postopke, da zaposleni nima več možnosti opravljati dosedanjih nalog in mu onemogočila vse dostope. Zaposleni je sicer deloval na področju informatike in je trenutno v bolniškem staležu, je v izjavi za medije glede danes razkritih ugotovitev policije pojasnila Marinkova.


"Agencija ima ničelno toleranco do korupcije in do možnosti zlorab pri opravljanju vozniških dovoljenj," je poudarila Marinkova. Kot je dejala, je nedopustno, da so se takšna ravnanja v preteklosti dopuščala.

Po slovenskih cestah namreč še vedno vozijo vozniki s kupljenimi vozniškimi dovoljenji, z neregistriranimi in tehnično neizpravnimi vozili ter predstavljajo resno grožnjo v prometu. Ko jim bo krivda dokazana, bodo zato predlagali odvzem vseh na ta način pridobljenih vozniških dovoljenj.

Nasploh je agencija v lanskem letu v sodelovanju s policijo, finančno upravo in inšpektoratom za infrastrukturo začela s še bolj sistematičnim nadzorom nad ključnimi dejavniki prometne varnosti, je še poudarila. Kot so dodali na agenciji, nameravajo še naprej aktivno, sistematično in intenzivno izvajali stalen nadzor nad vsemi ključnimi področji prometne varnosti.

loading...
Loading...