pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bine Kordež: Skoraj je potopil Merkur, pristal za rešetkami, zdaj pa z Doba soli pamet o potopu Zvona

Deli na:
Bine Kordež: Skoraj je potopil Merkur, pristal za rešetkami, zdaj pa z Doba soli pamet o potopu Zvona

Foto: Bobo

Padli tajkun Bine Kordež na Dobu prestaja zaporno kazen zaradi milijonskega oškodovanja Merkurja, a to ga ne ustavi, da ne bi še naprej pisal svojega bloga. Za začetek ima veliko za povedati o zlomu Zvona.

"Na lokaciji, kjer se začasno nahajam, sicer nimam neposrednega dostopa do svetovnega spleta. Kljub temu pa lahko preko drugih medijev spremljam aktualna dogajanja in zato sem se odločil, da ob dodatni analizi in spremljanju raznih baz podatkov nadaljujem s pisanjem tekstov," je Kordež pojasnil razmere, v katerih nastaja njegov blog. Obljubil je tudi, da bo nadaljeval s svojimi opisi kolesarskih izletov in objavljanjem posnetkov kolesarjenja.

V zapisu Zvon in izgubljeni milijoni Kordež razčlenjuje potop družbe mariborske nadškofije, se sprašuje, kakšne so dejanske izgube in zakaj so tako velike razlike med navajanimi številkami, kjer nekateri omenjajo vsoto 1,8 milijarde evrov kot skupek vseh terjatev upnikov, mariborska nadškofija pa beleži izgubo 27 milijonov.

Skupnih izgub oz. primanjkljaja je dejansko okoli 450 milijonov evrov, piše Kordež, ki se sprašuje, kdo pa je ta denar, ki se danes kaže kot izguba, dobil, kdo je pri tej zgodbi profitiral. In dodaja: "Ne spuščam se v razpravljanje, kdo je za to odgovoren."

Kot razlog za nesrečno mariborsko zgodbo Kordež izpostavi kot "posledico optimističnega pričakovanja nadaljnje rasti gospodarstva, povečevanja vrednosti premoženja ter priložnosti za zaslužek". Drug izraz za to je, priznava Kordež, pohlep.