ženska Dobra karma

Bila bi milijonarka, če bi za ta stavek vsakič ...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Slovenija

Besede pretepenih žensk: "Sama si si kriva," morajo poslušati žrtve nasilja

Deli na:
Besede pretepenih žensk: "Sama si si kriva," morajo poslušati žrtve nasilja

Anonimna žrtev, ki je spregovorila za Reporter, se niti po dvajsetih letih ni otresla strahu pred nekdanjim možem in psihopatom. - Foto: Biserka Karneža

Trditev »sama si si kriva« je najpogostejši očitek ženskam, izpostavljenim nasilju in spolnim zlorabam v družini. Zato je tak tudi naslov knjige z življenjskimi zgodbami treh žensk, ki so nekoč imele o sebi slabo podobo in občutek, da so si si resnično za vse krive same.

Je bila res kriva za vse klofute, ki jih je dobila, jo je tepel jezik, ker je kdaj ugovarjala, se sprašuje Simona Nina Vrabič, ki ji je mož ob ločitvi grozil, da se bo z otroki zapeljal na tire ter sebe in otroke pognal v smrt. Zakaj med zakoncema kljub temu, da je Simona umaknila vlogo za ločitev, ni prišlo do pomiritve?

Kako je mogoče sploh rešiti odnos v takšni družini, ko gre pri obeh partnerjih za hude travme iz njunega otroštva? Drži, da so takšne zveze že vnaprej obsojene na propad?

Kaj vse je povedala anonimna žrtev ekskluzivno za tednik Reporter, ki se tudi po dvajsetih letih še vedno boji bivšega moža, psihopata?

Kdaj je treba potegniti črto in zavrniti odnos, v katerem je prišlo do psihičnega in fizičnega nasilja?


Lahko pravočasna prekinitev odnosa še vpliva na to, da otroci kasneje v svojem življenju ne bodo imeli podobnih vzorcev?

V čem vse se izboljša kvaliteta življenja, glede ne to, da se partnerja še vedno ne moreta izogniti novim dogovorom glede skrbništva otrok in glede preživnine, dostikrat se po ločitvi zgodijo novi sodni spori zaradi delitve premoženja?

Je res lahko koristno brskanje po preteklosti, pisanje o njej, ali je bolje, da človek tega ne počne, ker le tako lahko znova čim prej zaživi neko normalno življenje, brez nenehnega obujanja slabih spominov?

O nujnosti osebnih izpovedih sta spregovorila terapevtka in psihoterapevtka Sanja Rozman, dr. med., in psihoanalitik, svetovalec ter psihoterapevt mag. mag. Roman Vodeb.

VEČ V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24

loading...
Loading...