ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

1_isaac palma otrok Svet24.si

Isaac Palma: "V Sloveniji otroke vzgajate bolj ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Magazin

Sodišče: Ženska, ki jo je do smrti poteptala krava, se je vedla brezobzirno

Deli na:
Sodišče: Ženska, ki jo je do smrti poteptala krava, se je vedla brezobzirno

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Avstrijsko prizivno sodišče je včeraj odločilo, da je za napad krave leta 2014 deloma kriva tudi ženska, ki jo je krava poteptala do smrti. Prvostopenjsko sodišče je februarja odgovornost pripisalo samo lastniku krave. Vdovec žrtve je napovedal pritožbo na današnjo odločitev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Februarja je sodišče v Innsbrucku odločilo, da bi moral lastnik ograditi pot, po kateri so hodili ženska in številni drugi turisti. Tako so njemu pripisali vso odgovornost za napad leta 2014. Napad je sicer spodbudil pes nemške turistke, ki je umrla.

Prizivno sodišče se je strinjalo, da bi moral za varnost poskrbeti lastnik. Vendar pa je polovično odgovornost pripisalo tudi ženski, ki je očitno ignorirala opozorilne napise, naj se ne približujejo živalim. 45-letnica se jim je kljub temu približala na en do dva metra, je ugotovilo sodišče. "Vedenje turistke je bilo brezobzirno," so navedli.

Poleg tega so prepolovili tudi odškodnino, ki jo mora lastnik krave plačati družini pokojne. Vdovec bo zdaj prejel 54.000 evrov odškodnine in 600 evrov mesečne rente, sin pa 24.000 evrov odškodnine in 180 evrov mesečne rente.

Žrtvin mož je že napovedal pritožbo na današnjo sodbo. Lastnik pa je odločitev prizivnega sodišča pozdravil.

Avstrijska vlada je sicer letos sprejela tudi pravila vedenja na avstrijskih gorskih pašnikih. Pravilnik med drugim določa, kako morajo ravnati lastniki psov. Ravno psi namreč največkrat s svojim vedenjem spodbudijo napad krav, ki želijo zaščititi svoje mladiče.

loading...
Loading...