Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Legendarni kolesar za Rogličev poraz krivi njegovo ekipo: Na Pogačarja so pri Jumbo Vismi pozabili, zdaj pa so dobili lekcijo

Deli na:
Legendarni kolesar za Rogličev poraz krivi njegovo ekipo: Na Pogačarja so pri Jumbo Vismi pozabili, zdaj pa so dobili lekcijo

Foto: Reuters

Nizozemska ekipa Jumbo Visma, za katero je na Touru vozil drugouvrščeni Primož Roglič, si je sama kriva za poraz, ki ji ji ga je prizadejal Tadej Pogačar, je v intervjuju za L'Equipe zatrdil legendarni kolesar Eddy Merckx. Belgijec meni, da je Jumbo Viskma vozila neumno, Roglič bi moral že pred kronometrom imeti večjo prednost.

"Jumbo Visma se je igrala z ognjem, ko je dopustila, da je bil osamljeni jezdec Pogačar do predzadnje etape povsem zraven. Da je Roglič izgubil dirko, je kriva moštvena taktika," je prepričan legendarni kolesarski zvezdnik, za katerega izidi kronometra, v katerem je Pogačar potolkel tekmece, niso presenečenje.

"Vprašajte mojo ženo in prijatelje. Vsem sem dejal, da dvomim, da je prednost 50 sekund pred kronometrom dovolj za zanesljivo zmago. Pogačar pred njim ni mogel napadati Jumbo Visme, čakal je le na kronometer. In Rogličeva ekipa mu je to dopustila, čeprav je bila dovolj močna, da bi si z napadalnejšo taktiko že pred vožnjo na čas zagotovila večjo prednost. Prav iskala je poraz," je menil Merckx.


"Pogačar ima 21 let, bil je precej bolj svež kot Roglič. Na Pogačarja so pri Jumbo Vismi preprosto pozabili, zdaj pa so dobili lekcijo. Kot da bi pozabili na lansko Vuelto, kjer je Pogačar že kazal svojo moč," je dodal Belgijec.

Pogačar je na legendarnega kolesarja naredil velik vtis, kar kaže tudi odgovor na vprašanje, ali se mora nova generacija, v kateri je novinar omenil še lanskega zmagovalca Kolumbijca Egana Bernala in belgijskega čudežnega dečka Remca Evenepoela, bati Pogačarja.

"Remco za zdaj ni pokazal še ničesar. Veliko govori, čakam, da vidim tudi kaj drugega. Nisem prepričan, da je Pogačarjeva predstava zanj dobra novica. Bernal letos ni bil pravi, morali bomo počakati, da bi ugotovili, ali je v naslednjih letih lahko Pogačarjev tekmec," je dejal Merckx.