DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Luka Basi, Nastja Gabor Njena.si

Luka Basi potrdil, kdaj se bo poročil

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Balonarska nesreča na Barju, poškodovani trije Belgijci in Slovenec

Deli na:
Balonarska nesreča na Barju, poškodovani trije Belgijci in Slovenec

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

V današnji balonarski nesreči na Ljubljanskem barju so se po zadnjih podatkih poškodovale štiri osebe, od tega trije državljani Belgije in državljan Slovenije. Poškodovance so s kraja nesreče odpeljali v ljubljanski univerzitetni klinični center, njihovo življenje pa za zdaj ni ogroženo, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

UKC Ljubljana je prek Twitterja sporočil, da so trije izmed poškodovancev težje poškodovani in eden lažje ter da nihče ni življenjsko ogrožen. Več bo znanega po popoldanski izjavi za javnost.

Do nesreče je po do zdaj zbranih podatkih policije prišlo pri pristajanju balona, ki je v družbi še enega balona danes dopoldan priletel iz smeri Avstrije. V balonu je bilo šest oseb, ob petih državljanih Belgije še državljan Slovenije.

Drugi balon, v katerem so bile tri osebe, je varno pristal.

Policija je že zavarovala kraj nesreče, izključili pa so tudi možnost požara ali eksplozije. Vzrok za nesrečo za zdaj še ni znan, policisti namreč še vedno opravljajo ogled kraja nesreče in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Do hujše balonarske nesreče je v Sloveniji sicer prišlo leta 2012, prav tako na Barju, ob tem pa je balon tudi zagorel. V nesreči je umrlo šest ljudi. Balon je takrat vzletel kljub nestanovitnemu vremenu in napovedi neviht.