kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

milan-štrljić Njena.si

Zvezdnik Botrov razkril skrivnost svojega ...

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Slovenija

Aroganca, manipulativnost in zahteve po odstopu

Deli na:

Ljubljanski zdravniki so predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan na današnjem sestanku večkrat pozvali, naj odstopi. Menijo, da je ugled zdravnikov zaradi njenega načina vodenja zbornice v zadnjem času močno upadel. Živčec Kalanova pravi, da ne bo odstopila, saj bi bil izraz poraza in odsotnosti vizije za naprej.

Ljubljanski zdravniki so predsednico Zdravniške zbornice Slovenije Gordano Živčec Kalan na današnjem sestanku večkrat pozvali, naj odstopi. Menijo, da je ugled zdravnikov zaradi njenega načina vodenja zbornice v zadnjem času močno upadel. Živčec Kalanova pravi, da ne bo odstopila, saj bi bil izraz poraza in odsotnosti vizije za naprej.

Dean Ravnik iz ljubljanskega regijskega odbora zbornice je predsednici zbornice očita, da je v svoji kandidaturi za predsednico obljubila, da bo delovala kot profesionalna predsednica, torej da bo opustila svojo ambulantno dejavnost. Očital ji je tudi nepotizem in klientelizem, saj da je po prevzemu položaja na zbornici izdelavo glasila zdravniške zbornice Isis prevzel njen brat.

Pripombe je imel tudi na to, da je po njenem prevzemu vodenja zbornice stanovsko združenje dobilo predstavnika za odnose z javnostmi, to funkcijo je prevzel Valentin Hajdinjak, tiskovni predstavnik vlade Janeza Janša. Kot meni Ravnik, tako "politično kontaminirana oseba ne spada v stanovsko združenje".

Ravnik tudi ocenjuje, da je prav Živčec Kalanova kriva za slabo podobo zbornice v javnosti, saj da ne zna komunicirati, kar se je odražalo tudi pri primeru Nekrep. Predsednik nadzornega sveta Kirurškega sanatorija Rožna dolina Janez Bajc pa ji je očital aroganco in manipulativnost.

Kritični so bili tudi do gradnje nove stavbe Domus medica. Kirurg na Onkološkem inštitutu Ljubljana Erik Brecelj je predsednico zbornice pozval, naj razkrije, kdo je lastnik podjetja Mabra Inžiniring, ki gradi Domus medica. Odgovorila je, da lastniške strukture podjetja sicer ne pozna, da pa je pogodbo podpisala Nevenka Zekič.

Številni očitki so leteli tudi na to, da je preprečila objavo pismo nekdanjega predsednika drugostopenjskega sodišča zbornice Mira Denišliča v Isisu, v katerem je pojasnjeval svoj pogled na primer Nekrep. Živčec Kalanova odgovarja, da v objavo ni nikoli posegla ter da je bila neobjava pisma posledica uredniške politike glasila.

Glede primera Nekrep je očitek letel tudi na to, da je skupščina zbornice pri odločanju o kazni lečeči zdravnici Bora Nekrepa Zlatki Kanič upoštevala mnenje pravnega strokovnjaka Jurija Toplaka, ki sicer zastopa Kaničevo, ne pa mnenja Mira Cerarja, ki je skupščini zbornice pri odločanju svetoval drugače.

Kot je predlagala Živčec Kalanova, bo omenjena vprašanja in predloge s sestanka zbrala in jih posredovala pravni službi, ki bo nanje odgovorila, nato pa jih bodo objavili. Sicer pa so se po njeni oceni današnjega sestanka udeležili "najbolj aktivni udeleženci iz regijskega odbora" oz. tisti, ki imajo "največ osebnih problemov".

Na sestanku so Živčec Kalanovo večkrat pozvali, naj skliče izredno skupščino, kjer bi glasovali o njeni razrešitvi. Kot je dejala, se bo o tem posvetovala s člani izvršilnega odbora in skupščinskega sveta zbornice. Ravnik pa je po srečanju dejal, da bo ljubljanski regijski odbor zbornice nadaljeval z aktivnostmi za sklic izredne seje skupščine zbornice.