Revija Reporter
Slovenija

Sprožil se je plaz izstopov iz SDS: Anže Logar dobil okrepitev v Ljubljani

Igor Kršinar
18 1.172

23. okt. 2024 13:31 Osveženo: 13:48 / 23. 10. 2024

Deli na:

Igor Horvat je izstopil iz SDS; ob njem Maruša Babnik, mestna svetnicsa SDS

Marko Vavpotič

Anže Logar je z izstopom iz SDS spodbudil še druge: po 17 letih sem izstopil iz članstva SDS, piše ljubljanski mestni svetnik Igor Horvat.

»Danes sem po 17 letih izstopil iz članstva Slovenske demokratske stranke in Svetniškega kluba SDS Ljubljana. Po temeljitem razmisleku sem prišel do spoznanja, da je čas za novo pot. Pot je jasna, gremo naprej...« še pravi Horvat.

Ob tem je z lestvico označil gesla politična širina, politični tretji steber in sodelujmo, ki jih uporablja Platforma sodelovanja Anžeta Logarja. Po naših informacijah ne bo edini mestni svetnik SDS, ki naj bi v kratkem zapustil SDS, sledili naj bi mu tudi nekateri člani mestnega odbora SDS v Ljubljani, ki ga je do predsedniških volitev vodil Anže Logar.

Po zadnjih lokalnih volitvah je SDS iz desetih padla na šest svetniških mest oziroma 12 odstotkov, njihov županski kandidat Igor Horvat, ki se zdaj pridružuje Logarju, pa 6,28 odstotka. Lokalne volitve so bile kmalu za predsedniškimi, Logarja pa je na čelu ljubljanskega odbora zamenjal Aleš Hojs, ki pa ni kandidiral za ljubljanskega župana.