Revija Reporter
Slovenija

Zavrlova Anuška Delić dobila več kot 21 tisočakov iz medijskega sklada za portal, v katerem letos sploh še nič ni objavila

Igor Kršinar
413

26. apr. 2019 18:36 Osveženo: 18:46 / 26. 4. 2019

Deli na:

Anuška Delić in Franci Zavrl: ni zime za Eskime

Mediaspeed

Ministrstvo za kulturo je na rednem letnem javnem projektnem razpisu za sofinanciranje programskih vsebin medijev v letu 2019 portalu Oštro Center za preiskovalno novinarstvo, ki ga ureja nekdanja novinarka Dela Anuška Delić, za razvoj vsebin dodelilo kar 21.035,30 evra.

To je nekaj več kot je dobila revija Reporter, ki izhaja vsak teden, na portalu pa vsak dan, medtem ko je bil zadnji članek na portalu Ostro.si objavljen 29. decembra lani. Ja, prav ste prebrali, letos Delićeva na svojem portalu ni objavila niti enega samega članka!

Neuradno smo zvedeli, da naj bi ji do državnih sredstev za njen portal pomagal njen mož, veliki lobist Franci Zavrl, ki svoj vpliv zlorablja tudi pri oglaševanju trgovske družbe Mercator, na čelu katere je njegov sorodnik Tomislav Čižmić. Kdor je Zavrlu všeč, dobi oglase, kogar pa ne mara, jih pač ne more dobiti.

Mateja Babič, pokopala je Mag, zdaj je na Mercatorju

Bobo

Po naših virih naj bi Zavrl tudi uredil službo pri stikih z javnostmi v Mercatorju prijateljici svoje žene, nekdanji odgovorni urednici Dela Mateji Babič, ki je najprej pokopala Mag, nato pa zmetala na cesto vrsto svojih sodelavcev z Dela.

Podobno naj bi uredil službo pri novem predsedniku uprave HSE Stojanu Nikoliću svojemu sorodniku Matiju Sevšku, nekdanjemu državnemu sekretarju v kabinetu Alenke Bratušek, ki je po njenem odhodu odšel k Janku Medji v NLB, še prej pa je bil na Pristopu, v katerem je kraljeval Zavrl.

Franci Zavrl je človek, ki ima dobro prepletene poslovne vezi tako z Janezom Janšo kot z Milanom Kučanom in Gregorjem Golobičem ter velja za enega od ključnih ljudi tako imenovane globoke države.

Matija Sevšek: od Pristopa, preko Alenke Bratušek in NLB, do HSE

Bobo