franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Antisemitska manija Boštjana M. Zupančiča, nekdanjega sodnika na ESČP

Deli na:
Antisemitska manija Boštjana M. Zupančiča, nekdanjega sodnika na ESČP

Dr. Boštjan M. Zupančič. - Foto: Primož Lavre

Nekdanji profesor na Pravni fakulteti v Ljubljani in dolgoletni sodnik na Evropskem sodišču za človekove pravice Zupančič na twitterju objavlja, da ne gre za vojno med Ukrajino in Rusijo, niti ne za vojno med Natom in Rusijo. Po njegovem gre za »vojno med krščansko civilizacijo na eni strani in judovskim večnim nasiljem nad zahodno civilizacijo na drugi.«

Zmešalo se mu je, nam je na vprašanje, kaj se dogaja z nekdanjim uglednim pravnim strokovnjakom dr. Boštjanom M. Zupančičem (BMZ, rojen leta 1947) odgovoril eden od njegovih znancev. BMZ tudi redno retvita (poobjavlja) protijudovske zapise avtorjev, ki se ne razkrijejo s pravimi imeni, na družbenem omrežju twitter. Med drugim je v zvezi z agresijo Rusije na Ukrajino poobjavil zapis, da »židovska globomafija Zemljane nezaustavljivo peha v jedrsko izničenje«.

Na njegov zapis, da gre v Ukrajini za vojno med krščansko civilizacijo na eni strani in judovskim večnim nasiljem nad zahodno civilizacijo na drugi, se je odzval eden od uporabnikov twitterja. Zapisal je, da bi bila vsaj ena oseba ponosna na besede od Zupančiča, k sreči pa si je ta oseba odpihnila glavo 77 let nazaj (Hitler je storil samomor aprila 1945). BMZ je tega uporabnika nato blokiral (onemogočil mu je dostop do svojih tvitov).

Pred nekaj dnevi je BMZ poobjavil zapis, da »Putin svari od židovske globomafije okupirane Američane (naj se umaknejo v Ukrajini), ki itak nič ne štekajo, zakaj se jih peha v vojno z Rusijo«. Glede ukrajinskega predsednika je poobjavil navedbo, da je »Zelenski vojni zločinec najnizkotnejše mafijske vrste«. O Putinu pa je poobjavil tvit, da je »izjemno sofisticiran mislec, ampak ljudje ne berejo, kaj piše, ali poslušajo, kaj govori«.

Poobjavil je tudi video posnetek govora Putina, kjer ta pravi, da »zahodne države zanikajo lastne korenine, vključno s krščanstvom, ki je osnova zahodne civilizacije«. Mimogrede: korenine Putina so pri sovjetski zločinski komunistični tajni službi KGB in nikakor ne pri krščanstvu (pravoslavju), ki ga zgolj zlorablja za svojo vladavino. Komunizem pa ni tuj niti BMZ-ju. Leta 1990 je na prvih demokratičnih volitvah po obdobju komunizma nastopil kot kandidat stranke prenovljenih komunistov (ZKS – SDP) za položaj člana predsedstva Slovenije.

V enem od tvitov je objavil besede, ki naj bi jih izrekel ameriški Jud Harold Wallace Rosenthal (svetovalec senatorja Jacoba Javitsa), češ da je judovski Bog dejansko Lucifer, oni pa so izvoljeno ljudstvo. To naj bi Rosenthal izjavil v nekem intervjuju, toda celo eden od nekdanjih vodij neonacistov v ZDA Thomas Metzger je izjavil, da tega intervjuja v resnici nikoli ni bilo. Rosenthal pa se pred podtikanjem niti ni mogel braniti, saj so mu bile besede očitane šele po njegovi smrti leta 1976.

A BMZ se tu ne ustavi, poobjavil je recimo zapis, da je »splav judovski zakrament«, Judje pa da nimajo pravice vsiljevati svoje vere drugim. Človek iz sedanje perspektive težko verjame, da je bil BMZ, strokovnjak za kazensko pravo, v letih 1993 do 1998 tudi slovenski ustavni sodnik. Leta 2014 je pridobil francosko državljanstvo in se 2019. včlanil v skrajno desno stranko Republikanska ljudska unija. Stranka se zavzema za izstop Francije iz EU, evropske monetarne unije in iz zveze Nato.

Prejšnji mesec je na državnozborskih volitvah nastopil na listi stranke Domovinska liga - Dom od Bernarda Brščiča, ki glede holokavsta meni, da se je »domnevno« zgodil. Nekdanji sodnik na ESČP je v okraju Ljubljana Center prejel le 26 glasov, v okraju Ljubljana Šiška 1 pa jih je zbral 31.

Poznavalci se posebej čudijo njegovemu vedenju, saj je menda njegova 22 let mlajša žena, psihoterapevtka Janja Kaiser Zupančič, celo judovskega rodu.