franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: V primeru Jankovićeve zmage je s koalicijo konec

Deli na:
Anketa: V primeru Jankovićeve zmage je s koalicijo konec

Foto: Bobo

Večina sodelujočih v tokratni Delovi raziskavi javnega mnenja ne dvomi, da bo vladna koalicija razpadla, če bo na kongresu PS zmagal Zoran Janković. Ta je v očeh javnosti tudi najbolj odgovoren za nastanek politične krize, če bo padla vlada.

Če so pred štirinajstimi dnevi anketiranci več možnosti za zmago na kongresu PS pripisovali Alenki Bratušek, jih tokrat 44 odstotkov meni, da bo zmagovalec Zoran Janković. Da bo zmagala Bratuškova pa jih predvideva 38 odstotkov.

Kar dve tretjini vprašanih sta prepričani, da bo vlada razpadla, če zmaga Janković. Po mnenju 23 odstotkov bo vlada kljub temu obstala, 15 odstotkov pa je odgovorilo z "ne vem".

Več kot tretjina sodelujoči v anketi ima Jankovića za najbolj odgovornega za morebitni padec vlade, 21 odstotkov jih odgovornost pripisuje koaliciji, 11 odstotkov pa jih meni, da je odgovorna predsednica vlade Alenka Bratušek.

V tokratni anketi so anketirance naslovili tudi nekaj vprašanj, povezanih z državno lastnino. Razrešitev Gašparja Gašparja Mišiča z mesta predsednika uprave Luke Koper podpira 61 odstotkov vprašanih, 25 odstotkov pa ne, 14 odstotkov je odgovorilo z "ne vem".

Polovica anketiranih se strinja, da bi seznam za prodajo podjetij v državni lasti podaljšali, kar sicer slovenski vladi priporoča Mednarodni denarni sklad. S tem se ne strinja 39 odstotkov sodelujočih v anketi, 11 odstotkov pa se jih ni moglo opredeliti.

Prodaje Mercatorja hrvaškemu Agrokorju ne podpira 70 odstotkov vprašanih, podpira pa jo 23 odstotkov.

Telefonsko anketiranje je za Delo na reprezentativnem vzorcu 403 odraslih državljanov od 15. do 17. aprila odpravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik.