Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: V okoli polovici mestnih občin bo zadostoval prvi krog

Deli na:
Anketa: V okoli polovici mestnih občin bo zadostoval prvi krog

Foto: Arhiv Reporterja

V Ljubljani, Celju, Velenju, Slovenj Gradcu in najverjetneje Murski Soboti bodo sedanji župani izvoljeni že v prvem krogu, medtem ko bodo v Mariboru in na Ptuju župana zelo verjetno dobili šele v drugem krogu, kaže Anketa Večera. V Mariboru se bosta pomerila Andrej Fištravec in Franc Kangler, na Ptuju pa Štefan Čelan in Miran Senčar.

Po anketi bo v Mariboru za Fištravca (nestrankarski kandidat) volilo 39,3 odstotka vprašanih, za Kanglerja pa 17,4 odstotka. Antona Kranjca (SMC), ki bi se lahko približal Kanglerju, bo volilo 11,8 odstotka vprašanih, ostale kandidate pa po šest ali manj odstotkov.

Na Ptuju bo zdajšnjega župana Štefana Čelana (nestrankarski kandidat) volilo 40,9 odstotka vprašanih, Mirana Senčarja (nestrankarski kandidat) pa 20,5 odstotka. Vlasto Stojak (SD) bo volilo 12,5 odstotka, Darjo Galun (SDS+SLS) pa 11,1 odstotka vprašanih. Ostale kandidate bo po anketi volilo po šest ali manj odstotkov vprašanih.

V Ljubljani podporo Zoranu Jankoviću (Lista Zorana Jankovića) napoveduje 57,5 odstotka vprašanih, Damjanu Damjanoviču pa 23 odstotka vprašanih. Ostale kandidate bo podprlo po manj kot sedem odstotkov anketiranih.

V Slovenj Gradcu sta kandidata le dva. Andreju Času (nestrankarski kandidat) bo glas namenilo 61,6 odstotka vprašanih, njegovega protikandidata Matjaža Zanoškarja (nestrankarski kandidat) pa 38,4 odstotka vprašanih.


Bojana Kontiča (nestrankarski kandidat + SD) bo v Velenju podprlo 74,9 odstotka anketiranih, njegovega glavnega protikandidata Antona De Costo (SDS) pa 13,4 odstotka vprašanih. Ostale kandidate bo podprlo po manj kot sedem odstotkov vprašanih.

Bojana Šrota (SLS) bo v Celju volilo 78,9 odstotka vprašanih, Staneta Rozmana (SD) pa 11,9 odstotka. Ostale kandidate bo volilo po šest ali manj odstotkov anketiranih.

V Murski Soboti bo Antona Štihca (nestrankarski kandidat + SDS + NSi) volilo 52,1 odstotka vprašanih, njegovega glavnega protikandidata Aleksandra Jevška (SD) pa 25 odstotkov. Ostale kandidate bo podprlo po manj kot devet odstotkov vprašanih.

V vseh omenjenih mestnih občinah je še precejšen delež neopredeljenih, ki se giblje od 31 do 45 odstotkov.

Telefonsko raziskavo je izvedlo podjetje RM Plus med 25. in 30 septembrom. Anketirali so po 400 oseb iz mestnih občin Ljubljana in Maribor ter po 200 oseb v preostalih občinah.