ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: tako so Slovenci ocenili pripravljenost vlade na nov val okužb

Deli na:
Anketa: tako so Slovenci ocenili pripravljenost vlade na nov val okužb

Prva seja vlade po potrditvi v DZ. - Foto: Twitter/Vlada RS

Nekaj manj kot četrtina vprašanih pripravljenost vlade na zdajšnji val okužb z novim koronavirusa ocenjuje z dobro ali zelo dobro, nekaj manj kot 32 odstotkov pa jih ocenjuje, da je pripravljenost vlade na nov val nezadostna. Upada tudi delež tistih, ki zaupajo vladi, da bo sprejela prave odločitve za našo državo, v raziskavi ugotavlja Mediana.

Na vprašanje, kako bi ocenili pripravljenost vlade na nov val okužb, s katerim se trenutno spopadamo, je oceno zadostno podalo skoraj 16 odstotkov vprašanih, z "niti-niti" je odgovorilo 22,2 odstotka vprašanih, sedem odstotkov vprašanih pa je odgovorilo, da ne ve oz. da ne more oceniti, je pokazala anketa inštituta Mediana.

V zadnjih mesecih raste delež tistih, ki vladi na področju komunikacije z javnostjo v zvezi z ukrepi podeljujejo oceno nezadostno. Razlika med julijem in oktobrom je pri teh statistično značilna in znaša 13 odstotnih točk. Oktobra je delo vlade na področju komunikacije z javnostjo v zvezi z ukrepi z nezadostno ocenilo 35,8 odstotka vprašanih.

Na drugi strani upada deleža tistih, ki bi komunikacijo z javnostjo ocenili kot dobro ali zelo dobro. Teh je bilo julija 39 odstotkov, oktobru pa 25 odstotkov.


Medtem ko se delež tistih, ki cenijo to, kar jim življenje ponuja, skozi čas bistveno ne spreminja, to ne velja za trditve, vezane na zaupanje vladi ter oceno vlade v primerjavi z drugimi državami, ugotavlja inštitut Mediana.

Delež tistih, ki menijo, da se druge države z novim koronavirusom spopadajo bolje kot Slovenija, je od julija narasel za sedem odstotnih točk in je statistično značilen. Da se druge države z virusom spopadajo bolje kot Slovenija, je oktobra menilo 35,9 odstotka vprašanih.

Prav tako inštitut statistično značilno razliko beleži med konstantno usihajočim deležem tistih, ki zaupajo vladi, da bo sprejela prave odločitve za našo državo - od julija zaznavajo pri tem upad za sedem odstotnih točk - in tistih, ki zaupajo vladi, da je pripravljena na prihodnje svetovne izzive. Delež tistih, ki se strinjajo s to trditvijo, je od julija upadel za osem odstotnih točk in je po zadnji raziskavi znašal 22,8 odstotka.

Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana je raziskavo izvedel med 2. in 4. oktobrom, v raziskavi je sodelovalo 505 polnoletnih prebivalcev Slovenije.