pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: SDS zmagovalka evropskih volitev

Deli na:
Anketa: SDS zmagovalka evropskih volitev

Foto: Bobo

Dober teden pred evropskimi kaže na zmago SDS z Milanom Zverom, ki bi osvojila 26,3 odstotka glasov med tistimi, ki bi se volitev zagotovo udeležili. Volilna udeležba bi bila 29-odstotna. S 15,1 odstotka glasov podpore sledi lista NSi in SLS, na tretje mesto paz 10,5 odstotka glasov lista Verjamem z Igorjem Šoltesom, kaže anketa časnika Delo.

Da se bodo volitev, če bi bile jutri, verjetno udeležili, je v anketi Dela odgovorilo 36 odstotkov vprašanih. Če bi SDS dosegla rezultat iz ankete, ima možnost osvojiti tri poslanske mandate v Evropskem parlamentu. Sledila bi ji lista SLS in NSi, kar bi bilo blizu dvema mandatoma.

Vrstni red od drugega mesta navzdol pa se v anketah Dela spreminja iz tedna v teden. Za listo Verjamem se je tokrat uvrstila lista Konkretno z Jelkom Kacinom, ki bi prejela dobrih sedem odstotkov glasov volivcev, s čimer bi se zelo približala mandatu evropskega poslanca. Sledi ji lista PS z Jožetom Mencingerjem, ki bi prejela slabih šest odstotkov glasov, za njo pa lista SD z Igorjem Lukšičem, ki bi ji volivci namenili dobrih pet odstotkov glasov. Sledi Združena levica z Violeto Tomič, ki bi prejela 4,6 odstotka glasov.

Proti dnu lestvice so DeSUS z Ivom Vajglom, Piratska stranka, Sanjska služba, Zeleni Slovenije, SNS, Solidarnost, Slovenski narod, DL in na dnu Zares.

Anketa Dela še kaže, da bi volilna udeležba lahko pomembno vplivala na končni rezultat, saj da bi ob višji udeležbi pridobivale liste iz levega političnega spektra.