Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: Pred evropskimi volitvami v vodstvu SDS in NSi+SLS

Deli na:
Anketa: Pred evropskimi volitvami v vodstvu SDS in NSi+SLS

Foto: Bobo

Na evropskih volitvah bi najboljši rezultat dosegla SDS z nosilcem Milanom Zverom, čeprav ji je podpora nekoliko upadla, kaže anketa, ki jo je za Planet TV izvedla agencija Episcenter. Na drugem mestu bi pristala skupna lista NSi in SLS z nosilcem Lojzetom Peterletom, lista Verjamem Igorja Šoltesa pa je utrdila svoj položaj na tretjem mestu.

SDS bi na nedeljskih volitvah prejela 23 odstotkov glasov, skupni listi NSi in SLS pa bi svoj glas namenilo 18 odstotkov vprašanih.

Tretje mesto bi s 13 odstotki zasedla lista nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa, ki se je še dodatno utrdila na tem položaju. Meritve, ki jih je Planet TV predstavil 9. maja, so to mesto dodeljevale še stranki SD z Igorjem Lukšičem, zdaj pa bi ta z 10 odstotki glasov zasedla četrto mesto.

Na petem mestu je s sedmimi odstotki PS z nosilcem Jožetom Mencingerjem in ni več izenačena z listo Konkretno Jelka Kacina. Ta bi po tokratnih podatkih Episcentra prejela šest odstotkov glasov. Še vedno pa se nadaljuje boj za osmi sedež v parlamentu, vanj pa se je vključila še stranka DeSUS, katere nosilec je Ivo Vajgl.

Preostalih sedem sedežev je že razdeljenih, še kaže anketa. Stranka SDS bi zanesljivo dobila tri sedeže, skupna lista NSi in SLS dva, po enega pa Verjamem in SD. Evropskih volitev bi se sicer udeležilo 29 odstotkov vprašanih.

Telefonska raziskava je bila opravljena med 8. in 19. majem. Na vprašanja je odgovarjalo 1.882 polnoletnih ljudi. Na vprašanje o kandidatih za evropske poslance so odgovarjali le tisti, ki so dejali, da bi se volitev zanesljivo udeležili. Takšnih je bilo 553 anketirancev.