1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Na evropskih volitvah največ glasov SDS, sledi ji skupna lista NSi in SLS

Deli na:
Na evropskih volitvah največ glasov SDS, sledi ji skupna lista NSi in SLS

Na prihajajočih evropskih volitvah bo največji delež glasov, 26 odstotkov, dobila stranka SDS z nosilcem Milanom Zverom, kažejo rezultati ankete, ki jo je za Planet TV izvedla agencija Episcenter. Na drugem mestu bi pristala skupna lista NSi in SLS z nosilcem Lojzetom Peterletom. Na tretje mesto pa se je uvrstila SD.

Skupni listi NSi in SLS z nosilcem Lojzetom Peterletom bi svoj glas namenilo 20 odstotkov vprašanih. Za SD pa bi se odločilo 10 odstotkov vprašanih. Lista nekdanjega predsednika računskega sodišča Igorja Šoltesa se je z devetimi odstotki uvrstila na četrto mesto, so pokazali rezultati ankete.

Stranka PS z nosilcem Jožetom Mencingerjem bi se po podatkih ankete s sedmimi odstotki uvrstila na peto mesto. Prav tako bi sedem odstotkov vprašanih glas namenilo listi Jelka Kacina, s petimi odstotki glasov vprašanih bi sledili listi DeSUS in SNS.

Sledijo liste Združena levica, za katero bi se odločili trije odstotki vprašanih, Piratska stranka, Sanjska služba in DL (vse z dvema odstotkoma glasov), Solidarnost in Zeleni Slovenije z enim odstotkom in Zares z 0,4 odstotka glasov.

Glede na rezultate bi SDS zanesljivo dobila tri poslanska mesta, NSi + SLS dve mesti, SD in Šoltesova lista pa po eno mesto. Za osmega poslanca se trenutno bije boj med SDS, skupno listo NSi + SLS, listo Jelka Kacina in PS.

Evropskih volitev bi se sicer zanesljivo udeležila dobra četrtina ali 26 odstotkov vprašanih.

Naročnik raziskave javnega mnenja je TSmedia, izvajalec pa agencija Episcenter. V telefonski raziskavi, opravljeni med 5. in 9. majem, je na vprašanja odgovarjalo 1.161 polnoletnih oseb.

Na vprašanje o kandidatih za evropske poslance so odgovarjali le tisti, ki so dejali, da bi se volitev zanesljivo udeležili. Takšen je bil 301 anketiranec, je še zapisano na spletni strani siol.net, ki je tudi objavil rezultate ankete.