pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

Državni svetniki Svet24.si

Zdravstvo razpada, najpomembnejše vprašanje pa ...

meghan markle Svet24.si

Meghan Markle ima izgovor, da ji ne bo treba ...

tina in miha poljub Njena.si

Strasten poljub ni bil del koreografije

gaja Njena.si

S taktiko do zmage: Gaja Rozman postala ...

Slovenija

Anketa: Šarčevim je padla podpora, zaostanek SDS je majhen

Deli na:
Anketa: Šarčevim je padla podpora, zaostanek SDS je majhen

Foto: Bobo

Vladi premierja Marjana Šarca je ta mesec podpora zaradi afer in odstopov nekoliko padla. Še vedno jo podpira večina (52,4 odstotka) vprašanih, dobra tretjina (36,5 odstotka) je z njo nezadovoljna, 11 odstotkov pa je neopredeljenih, kaže javnomnenjska raziskava Mediane za POP TV. Med strankami vodi Šarčeva LMŠ, sledi SDS, tretja je NSi.

Listo Marjana Šarca bi volil vsak šesti (16,6 odstotka), kar je petina manj kot pretekli mesec, SDS pa bi po izsledkih ankete prepričala 15,9 odstotka vprašanih. Na tretje mesto bi se s 6,6 odstotka uvrstila NSi. Tesno pa ji sledi stranka Levica s 6,5 odstotka podpore.

Socialne demokrate podpira 5,7 odstotka vprašanih, kar bi zadostovalo za peto mesto, šesti bi bil DeSUS (3,3 odstotka). Sledijo še SAB s 3,2 odstotno podporo in SMC s 3,2 odstotka. Lestvico zaključujeta SNS (2,8 odstotka) in Pirati (1,7 odstotka).

Sicer pa 17,2 odstotka vprašanih ne ve, katero katero stranko bi izbrali, 9,8 odstotka jih ne bi izbralo nobene, 2,8 odstotka vprašanih pa na vprašanje ni želelo odgovoriti.

Najbolj priljubljen politik ostaja predsednik republike Borut Pahor, na drugem mestu mu sledi predsednik vlade Marjan Šarec. Na tretje mesto se je uvrstila evropska komisarka Violeta Bulc, sledi ji evropska poslanka iz vrst SD Tanja Fajon, peti je predsednik NSi Matej Tonin. Na šesto mesto se je povzpela poslanka NSi Ljudmila Novak, ki je prehitela evropskega poslanca Igorja Šoltesa. Osma je evropska poslanka Romana Tomc. Deseterico zaključujeta še predsednik SD Dejan Židan in prvak SNS Zmago Jelinčič. Na repu lestvice (od 18. do 20 mesta) ostajajo predsedniki strank SDS Janez Janša, SMC Miro Cerar in DeSUS Karl Erjavec.

Anketo je na vzorcu 792 državljanov za POP TV opravil inštitut Mediana.

Loading...