bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

Klemen Žibert Necenzurirano

Objavljamo poročilo o finančni luknji v SD: kaj ...

vila klemen jaklic PL Reporter.si

749 kvadratov razkošja za ustavnega sodnika ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

delovna-akcija, družina-markovec Njena.si

Delovna akcija v vasi Ljubno: Majhna skupnost z ...

ana gros af Ekipa24.si

Navijači kričijo: to je sramota! Zgodovinskih ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Anketa: Krepi se tabor nasprotnikov Janeza Janše

Deli na:
Anketa: Krepi se tabor nasprotnikov Janeza Janše

Foto: Bobo

Delež tistih, ki podpirajo vlado Janeza Janše, je z aprilskih 45,6 odstotka maja padel na 40,2 odstotka. Na 49 odstotkov pa se je povečal delež tistih, ki ji nasprotujejo. Medtem ostaja 10,8 odstotka anketiranih neopredeljenih. Med strankami vodi SDS, kaže javnomnenjska raziskava, ki jo je za POP TV izvedla Mediana in je objavljena na portalu 24ur.

SDS je sicer zabeležila rahel padec. Če bi bile volitve danes, bi zanjo glasovalo 18,5 odstotka (aprila je bila pri 20 odstotkih) državljanov. Na drugem mestu je LMŠ, ki se ji je podpora okrepila z 11,1 odstotka na 14 odstotkov anketiranih. Sledijo jima Levica s 7,3 odstotka (7,8 odstotka), SD s 6,6 (6,8 odstotka) in NSi s 3,7 odstotka (4 odstotki).

Na spodnjem delu lestvice so še Desus z 2,6-odstotno podporo (5,2 odstotka), Piratska stranka z 2,6-odstotno podporo (1,7 odstotka), SAB z 2,4-odstotno podporo (3,1 odstotka), SNS z 2,4-odstotno podporo (2,8 odstotka), Dobra država z 1,5 in koalicijska SMC z 0,2-odstotno podporo.

Vsak peti vprašani oz. 19,6 odstotka anketiranih ne ve, katero stranko bi volil, če bi bile volitve to nedeljo. Še 11,2 odstotka jih ne bi volilo nobene stranke, 3,3 odstotka pa jih ni želelo odgovoriti.



Na lestvici najbolj priljubljenih slovenskih politikov, čeprav z najnižjo povprečno oceno doslej, na vrhu vztraja predsednik republike Borut Pahor. Na drugem mestu je minister za zdravje Tomaž Gantar prehitel prvakinjo svoje stranke, kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec, in evropskega komisarja za krizno upravljanje Janeza Lenarčiča.

Največji skok je uspel prvaku NSi in ministru za obrambo Mateju Toninu, ki je na petem mestu. Sledita mu evropski poslanki Ljudmila Novak in Tanja Fajon. Na osmem mestu je predsednik LMŠ Marjan Šarec, za njim infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, evropska poslanka Romana Tomc, na 11. mestu pa premier in prvak SDS Janez Janša.

Sledita predsednik SD Dejan Židan in zunanji minister Anže Logar. Na lestvici se je znašel tudi predsednik državnega zbora Igor Zorčič, ki zaseda 15. mesto. Na 18. mesto je padel notranji minister Aleš Hojs, na repu mu sledita še predsednica SAB Alenka Bratušek in predsednik SMC in gospodarski minister Zdravko Počivalšek.