sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

jelko-kacin Svet24.si

Kacinovo sporočilo: "Še žal jim bo, da so ...

mandarine Reporter.si

Prodajajo nam nevarno hrano (3.): turške ...

dijak, dijakinja, šolar Svet24.si

Ta teden brez zaostrovanja ukrepov, prihodnji ...

vojko-flis, ukc-maribor Necenzurirano

Prve sankcije v UKC Maribor: zdravnik iz Namibije ...

bepop-laides Odkrito.si

Kaj zanimivega pripravljajo Bepop Ladies?

matej in mama Njena.si

Kako se ima danes Matejeva mama Ljiljana?

Slovenija

Andrej Grah Whatmough je novi generalni direktor RTVS

Deli na:
Andrej Grah Whatmough je novi generalni direktor RTVS

Fotografija je simbolična. - Foto: Bobo

Programski svet RTV Slovenija je za novega generalnega direktorja imenoval trenutnega predsednika nadzornega sveta Andreja Graha Whatmougha. Zanj je glasovalo 18 od 28 programskih svetnikov. Njegova protikandidatka v drugem krogu, direktorica TV Slovenija Natalija Gorščak je prejela devet glasov.

V prvem krogu je glasovalo 28 programskih svetnikov. 14 jih je podprlo Graha Whatmougha, sedem Gorščakovo, za tretjega kandidata, zdajšnjega direktorja Igorja Kadunca pa je glasovalo šest programskih svetnikov. Ena glasovnica je bila neveljavna.

Ker nobeden od kandidatov ni dobil zadostnega števila glasov, to je 15 od 29, je bil izveden drugi krog glasovanja, v katerem sta se pomerila Grah Whatmough in Gorščakova. V drugem krogu je glasovalo 28 programskih svetnikov. Grah Whatmough je prejel 18 glasov, Gorščakova pa devet. Ena glasovnica ni bila veljavna.

Imenovanje novega generalnega direktorja RTVS je potrebno, ker se Kaduncu aprila izteče mandat. Mandat generalnega direktorja sicer traja štiri leta, izbrani kandidat pa ga bo nastopil 25. aprila.

Še pred glasovanjem so kandidati predstavili stališče do položaja in vloge RTVS v slovenskem medijskem prostoru, do medijske zakonodaje, ki ureja položaj zavoda, ter do ključnih izzivov na področju programskih, produkcijskih in poslovnih procesov ter na področju financ. Nato so imeli možnost mnenje o predstavitvah in kandidatih podati še sami programski svetniki.

Loading...