cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Američani kupujejo trgovski del Stožic?

Deli na:

Nosilec projekta nakupovalnega centra Stožice, družba Grep, je v torek z ameriškim skladom ICON Capital Group podpisal obvezujoče pismo o nameri. Sklad bo postal 100-odstotni lastnik dela Stožic, ki bo obsegal nakupovalno središče, 3500 parkirnih mest za avtomobile in 60 mest za avtobuse, piše spletni portal Ljubljanske novice.

Po navedbah portala naj bi bil projekt nakupovalnega centra Stožice dokončan do konca letošnjega leta, odprtje centra pa je predvideno 25. decembra.

Kot tudi pišejo Ljubljanske novice, bo pogodba o dokončnem prenosu lastništva podpisana v roku 30 dni. Ob tem naj bi se novi lastnik obvezal, da bo poravnal vse nesporne terjatve do upnikov Grepa. Družbi Energoplan in Gradis G, ki sta ustanoviteljici družbe Grep, naj ne bi imeli več nikakršnih poslovnih vplivov na izvedbo dokončanja Stožic.

Ameriški investitor naj bi poskrbel tudi za vse obveznosti do predvidenih najemnikov poslovnih prostorov v trgovskem centru. Od 60.000 kvadratnih metrov trgovskih površin naj bi jih bilo doslej zasedenih 60 odstotkov. Neoddane prostore trgovskega centra pa bo novi lastnik zapolnil s svojimi ponudniki, predvsem iz ZDA, še pišejo Ljubljanske novice.