zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Alenka Bratušek in prelomljena obljuba papežu

Deli na:
Alenka Bratušek in prelomljena obljuba papežu

Foto: Reuters

Vrata predsednice vlade Bratuškove k papežu Frančišku naj bi se po podatkih enega od naših virov odprla tudi zato, ker je dala zagotovilo, da sakralnih stavb ne bo obdavčila. To se je tudi zgodilo, vlada je sporočila, da davka ne bo, zdaj pa spet vztraja pri davku. Z drugimi besedami, Bratuškova je dogovor prekršila.

Pred dvema tednoma naj bi zato slovensko veleposlanico pri Svetem sedežu Majo Lovrenčič Svetko poklicali na zagovor. Izrazili naj bi »izjemno nezadovoljstvo in protest«, Sveti sedež pa je o tem ravnanju premierke diskretno obvestil diplomatski zbor in nekatere evropske institucije.

Vlada se s proračunom hvali, da ima socialni čut in da ni podlegla krutemu neoliberalizmu. Z geslom, da ni nobenih izjem pri nepremičninskem davku, se ponaša še z nedotakljivostjo Cerkve. Čeprav še ni jasno, da bodo sakralni objekti obdavčeni, je »ta čas zmagal proticerkveni in stari komunistični odpor proti vsemu, kar je verskega, in želja po uničenju ali čim bolj učinkoviti oslabitvi zlasti katoliške Cerkve,« pravi Andrej Glavan, apostolski administrator ljubljanske nadškofije.

V pogovoru za Družino je še dejal, da je »nepremičninski davek usmerjen izrazito proti kmetom in Cerkvi, ki so jo tudi komunistične oblasti v najhujših časih zatirale, a jih niso mogle pokoriti in zdaj to gonjo obnavljajo.« Škof Glavan meni, da se bodo »ljudje upravičeno uprli temu neživljenjskemu zakonu«, ki je v »bistvu oblika nove nacionalizacije«.

VEČ V TISKANI IZDAJI IN V TRAFIKI ZA TABLIČNE RAČUNALNIKE.