Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Aleksandra Pivec na FB: Niti v sanjah si nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan

Deli na:
Aleksandra Pivec na FB: Niti v sanjah si nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan

Aleksandra Pivec političnim konkurentom svetuje, naj se v to tarčo ne zaletavajo več. - Foto: FB

"Dva mandata sem v politiki in vladi, a si niti v sanjah nisem mogla misliti, da je lahko politični boj tako umazan, kot se kaže zadnje mesece, ko je situacija postala povsem histerična," se je kmetijska ministrica in predsednica DeSUS Aleksandra Pivec na družbenem omrežju Facebook odzvala na zadnje dogajanje v afer, ki je izbruhnila zaradi njenega dopustovanja na Krasu in v Izoli.

V poslanski skupini DeSUS namreč od Pivčeve zahtevajo konkretna pojasnila o ravnanjih, povezanih z obiskom podjetja Vinakras in občine Izola. Iz poslanske skupine so sporočili, da pojasnila pričakujejo na petkovem sestanku v prostorih DZ, vendrar naj bi se predsednica stranke zaradi odsotnosti s poslanci sestala šele prihodnji teden. Se je pa zato včeraj zvečer oglasila na Facebooku.

"Vsak človek, vsaka mama in celo vsaka ministrica, če sem malce cinična, ima po mojem pravico do tedna dopusta. A ker nekateri mediji terjajo takojšnje odgovore, jih moram podati," je zapisala.

"Zasebnih računov ne bom kazala medijem, ampak tistim institucijam, ki so za to zadolžene," pravi Pivčeva, ki tudi dodaja, da "pršut in kozarec vina", ki sta ji bila ponujena na izletu na Krasu, šteje kot del slovenske tradicije gostoljubnosti in ne za politični problem

Pivčeva priznava, da se je preostro odzvala na prva medijska vprašanja, povezana z Vinakrasom. "Ampak, ko so v politične napade name vpletli tudi otroka in moža, sem enostavno izgubila živce."


"Pogosto sem na terenu ne samo zato, ker se tako iz prve roke poučim o problemih, ki jih nato strateško rešujemo na ministrstvu, ampak tudi zato, ker so povsod veseli in celo ponosni, da jih obišče ministrica," piše o obisku Krasa. "Zato tudi z veseljem poziram na njihovih fotografijah in Facebook video posnetkih. Ker razumem to tudi kot izraz spoštovanja do mojih gostiteljev in ne samo kot promocijo."

O obisku in nočitvah v Izoli Pivčeva pravi, da naj bi po prvotnem načrtu njena otroka spala v istem hotelu kot ona. "Vendar smo se potem premislili in sta prespala drugod. Glavni razlog za to je bilo prav izogibanje morebitnim očitkom, da je sobo zanju plačala občina, čeprav so mi rekli, da je to legitimna odločitev gostiteljev, a kot rečeno živimo v času politične histerije."

"Naj ob koncu ponovno poudarim, da ne bom sprejela od Nikogar, Nikoli in Ničesar, zaradi česar bi samo slabo spala, kaj šele izkoriščala svoj položaj. Političnim konkurentom zato svetujem, naj se v to tarčo ne zaletavajo več," še piše ministrica.

Včeraj so  sicer iz izolskega hotela Marina, kjer je na račun občine prenočila Pivčeva, za Televizijo Slovenija sporočili, da so račun popravili na zahtevo občine. Direktor hotela Branko Seljak je pojasnil, da račun "ni bil v skladu z naročilnico - na naročilnici namreč ni bilo imen". Ob tem je dodal še, da ni "bil ravno navdušen nad popravo računa".

Ministrica je sicer trdila, da sta v dodatni sobi, ki jo je plačala občina, namesto sinov prenočila njena varnostnika, čeprav so na policiji trdili, da stroški varnostnikov bremenijo proračun. Danes pa so z Generalne policijske uprave televiziji dodatno sporočili, da je strošek nočitve varnostnikov v vrednosti 250 evrov plačal eden od varnostnikov s službeno kartico.

Poleg tega je danes Televizija Slovenija pridobila še en račun v vrednosti 270 evrov, ki ga je Marini plačala izolska občina, in sicer s konca maja lani, ko so v hotelu prenočili tudi ministrica Pivec, njena sinova in še ena oseba blizu njene družine. Na računu sicer ni imen, je pa knjižen pod geslom delegacija na prazniku vina oljk in rib, ki se je je udeležila tudi kmetijska ministrica, poroča Televizija Slovenija.