hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zvezdnik Barcelone Pique razkril svojo zadnjo plačo

Deli na:
Zvezdnik Barcelone Pique razkril svojo zadnjo plačo

Gerard Pique - Foto: Profimedia

Branilec katalonskega nogometnega velikana Barcelone, Gerard Pique, je na socialnih omrežjih javno obelodanil svojo plačo. Na Twitterju je objavil izpisek svojega bančnega računa, iz katerega je razvidno, da mu je klub 30. decembra lani nakazal 2.328.884,39 in pripisal, da je to druga polovica plače za leto 2021.

Štiriintridesetletni nogometaš, ki je številko svojega računa seveda prikril, se je na ta način odzval na ocene znanega španskega športnega novinarja, ki je menil, da je dohodek evropskega in svetovnega prvaka v Barceloni precej višji, je v soboto poročala nemška tiskovna agencija dpa. "Malo več spoštovanja," je še zahteval Pique.

Novinar Lluis Canut je v četrtek na športni televiziji Esport3 govoril o bistveno večjih plačah nogometašev Barcelone, ob Piqueju je imenoval tudi Sergia Busquetsa, Jordija Albo in Samuela Umtitija, pri tem pa za svoje trditve ni navedel vira.

Na poročanje se je odzvala tudi Barcelona. "Navedeni zneski so napačni in ne ustrezajo klubski realnosti. Zneski so opredeljeni kot fiksni prihodki, čeprav gre vedno za variabilne, ki jih praktično nikoli ni možno zaslužiti," so zapisali v klubu.

Barcelona s krizo in visoko zadolženostjo še kar polni časopisne stolpce na Iberskem polotoku. Klubski dolg naj bi znašal kar 1,35 milijarde evrov, zato mora klub v procesu sanacije financ spoštovati omejitev sredstev za plače nogometašem.