stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zvečer bo razglašen prejemnik desetnice

Deli na:
Zvečer bo razglašen prejemnik desetnice

Foto: Društvo slovenskih pisateljev

Društvo slovenskih pisateljev (DSP) bo drevi razglasilo letošnjega prejemnika desetnice, nagrade za najboljše otroško ali mladinsko delo. V igri za desetnico so letos Jana Bauer, Cvetka Bevc, Jure Jakob, Gaja Kos, Vesna Radovanovič, Andrej E. Skubic, Cvetka Sokolov, Bina Štampe Žmavc, Anja Štefan in Jani Virk.

Jana Bauer je nominirana za knjigo Ding dong zgodbe, Cvetka Bevc za roman Božiček v ušesu in Jure Jakob za pesniško zbirko Tri vrane s platane: o živalih, otrocih in drevesih.

Gaja Kos se je med nominirance uvrstila s slikanico Obisk, Vesna Radovanovič s slikanico Petelinček se zaljubi, Andrej E. Skubic z realistično povestjo Babi nima več telefona.

Cvetka Sokolov je žirijo prepričala z zgodbo Bo res vse v redu?, Bina Štampe Žmavc s knjigo Kraljična onkraj ogledala: pravljičnih devet in ena za nasmeh, Anja Štefan z zbirko pesmi za otroke Škratovske oči, Jani Virk pa z mladinskim romanom Brez imena.

DSP desetnico, nagrado za otroško in mladinsko književnost, podeljuje za obdobje zadnjih treh let. Tudi letos je izbor del, ki ustrezajo pravilniku o nagradi desetnica - teh je bilo 90 - pripravila Dragica Haramija, o nominiranih delih pa je odločala žirija v sestavi Neli Filipić (predsednica), Marko Kravos, Maša Ogrizek, Slavko Pregl in Ivo Stropnik. Lani je nagrado prejel Andrej Rozman Roza za Pesmi iz galerije.

Nocojšnja podelitev z začetkom ob 18. uri bo organizirana v skladu z navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje za preprečevanje ponovnih izbruhov bolezni covid-19, mogoče pa si jo bo ogledati tudi na Facebook profilu pisateljskega društva.