nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Policijski sindikat Slovenije se distancira od protinatovskega izpada prvega moža sindikata policistov Kristjana Mlekuša

Deli na:
Policijski sindikat Slovenije se distancira od protinatovskega izpada prvega moža sindikata policistov Kristjana Mlekuša

Policijski sindikat Slovenije, ki ga vodi Rok Cvetko, se javno distancira od zapisov predsednika Sindikata policistov Slovenije Kristjana Mlekuša - Foto: Bobo

Policijski sindikat Slovenije, ki ga vodi Rok Cvetko, se javno distancira od zapisov predsednika Sindikata policistov Slovenije Kristjana Mlekuša, ki je na facebooku označil Nato za zločinsko organizacijo, njen znak opremil s kljukastim križem in pozval k izstopu Slovenije iz nje.

V PSS, ki šteje preko 5000 članic in članov, dodajajo, da se tudi v bodoče ne bodo opredeljevali do dnevno političnega dogajanja, mednarodne politike in članstva v mednarodnih organizacijah, dokler slednje niso neposredno povezane s pravicami in interesi delavcev, ki jih PSS zastopa.

Kot smo že pisali, je Mlekuš za ameriški napad na iranskega generala Solejmanija obtožil kar zvezo Nato, ki ji je očital še druge zločine, med drugim tudi letalske napade na takratno Miloševićevo ZRJ, s katerimi je zveza končala dolgoletno srbsko morijo na Balkanu.

V nadaljevanju objavljamo izjavo Policijskega sindikata Slovenije v celoti:

V zvezi članka objavljenega v mediju Reporter z naslovom »Je za policijo NATO nacistična organizacija? Prvi mož sindikata policistov Kristjan Mlekuš zaradi ameriškega umora Solejmanija poziva k izstopu Slovenije iz Nata« smo na Policijski sindikat Slovenije (v nadaljevanju PSS) prejeli novinarska vprašanja usmerjena v pridobitev stališč PSS, ki jih goji do članstva v mednarodnih organizacijah, kot je zveza NATO. 

Pojasnjujemo, da je PSS samostojna, demokratična, prostovoljna, nestrankarska, interesna organizacija zaposlenih v Policiji, Ministrstvu za notranje zadeve, v drugih državnih organih in v lokalnih skupnostih, v katerih ima PSS reprezentativnost.  V njej preko 5000 članic in članov organizirano, v skladu s programom in statutom, uveljavlja in varuje svoje ekonomske, socialne, kulturne in druge interese.

Navezujoč se na navedeno, se v PSS od navedb v predmetnem članku javno distanciramo in dodajamo, da se PSS ni in se tudi v bodoče ne bo opredeljeval do dnevno političnega dogajanja, mednarodne politike in članstva v varnostnih organizacijah, dokler slednje niso neposredno povezane s pravicami in interesi delavcev, ki jih PSS zastopa.