westlotto, igra 6 od 49 Svet24.si

Našla ga je "sreča", zdaj ga iščejo, ker ga ...

branko mamula Svet24.si

Mamula je odšel "domov"

koper Svet24.si

Vlada nad zakoni in ustavo – vsi grehi Janševe ...

bojan pozar-pl Reporter.si

Propadli politik Bojan Požar sedi na dobrem ...

andrej vizjak Necenzurirano

Vse afere in sporni posli ministra Vizjaka

tito in jovanka Odkrito.si

Kaj je skrival Josip Broz Tito?!

primoz roglic lora klinc Ekipa24.si

Primož ROGLIČ uživa na medenih tednih, ...

Magazin

Zucchero bo v Stožicah predstavil album Black Cat

Deli na:
Zucchero bo v Stožicah predstavil album Black Cat

Foto: zucchero.it

Italijanski bluesman Zucchero bo nocoj v Stožicah predstavil svoj aktualni studijski album Black Cat. Album z obujanjem soul in blues ritmov spominja na njegov album Oro, Incenso e Birra iz leta 1989, ki velja za enega najbolje prodajanih italijanskih albumov na svetu. Poleg novih skladb bo Zucchero izvedel tudi nekaj brezčasnih uspešnic.

Zucchero se bo v Ljubljani ustavil v sklopu svetovne turneje, ki jo je med 16. in 28. septembrom uvedel z enajstimi zaporednimi koncerti v veronski areni.

Album Black Cat je izšel konec aprila, marca pa ga je napovedal singl Voci. Na njem je 13 skladb, posebno mesto pa ima Streets Of Surrender (S.O.S.), ki jo je za italijanskega glasbenika napisal Bono in je nastala po novembrski tragediji v Parizu. Pri skladbi je sodeloval tudi Mark Knopfler.

Zucchero podpisuje številne uspešnice, kot so Baila morena, Il Volo, Diamante in Senza una donna. Nekatere bo zaigral tudi nocoj v Stožicah.

Glasbenik se je leta 1955 rodil kot Adelmo Fornaciari. V svet glasbe je vstopil v 70. letih minulega stoletja. Sprva je igral v različnih zasedbah in na prelomu v 80. leta dosegel prve vidnejše uspehe s skupino Taxi. Prvi samostojni album Un po' di Zucchero je izdal leta 1983 in odtlej velja za ljubljenca italijanske glasbene scene.

Je eden redkih italijanskih glasbenikov, ki mu je uspel preboj na mednarodno sceno, in sicer leta 1991 s pesmijo Senza una donna/Without the Woman, ki jo je posnel s Paulom Youngom. Nato je med drugim posnel duete s Stingom, B.B. Kingom, Tomom Jonesom, Eltonom Johnom, Ericom Claptonom in Joejem Cockerjem.

Rdeča nit njegovega ustvarjanja je vseskozi ljubezen do bluesa. Po svetu je prodal preko 60 milijonov plošč in prejel številne nagrade.

Loading...