dakota johnson Dobra karma

Ganljivo priznanje slavne igralke: na terapijah ...

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

mario-carciella-rega, finnegan-lee-elder Odkrito.si

Ameriška najstnika doživljenjsko v italijanskem ...

manca Njena.si

Manca Špik po izpovedi o napadih prejela veliko ...

Magazin

Zmagovalec Eura bo dobil kar 27 milijonov evrov

Deli na:
Zmagovalec Eura bo dobil kar 27 milijonov evrov

Foto: Arhiv Reporterja

Prireditelji nogometnega evropskega prvenstva v Franciji bodo med 24 reprezentanc razdelili rekordni denarni sklad. Skupaj si bodo ekipe razdelile kar 301 milijon evrov, pri čemer bo zmagovalec turnirja bogatejši za 27 milijonov. Zmaga v finalu 10. julija je vredna osem milijonov evrov.

Evropska nogometna zveza bo na letošnjem Euru razdelila rekordni sklad, še nikoli tako visok. Leta 2012 na turnirju v Ukrajini in na Poljskem je bil maksimalen zaslužek zmagovalcev 23,5 milijona evrov.

Vsaka od 24 reprezentanc, ki se je uvrstila na turnir, bo prejela osem milijonov evrov, za zmago v skupinskem delu je na voljo milijon, za točko 500.000 evrov. Udeležencem osmine finala bo Uefa nakazala poldrugi milijon, četrtfinalistom nadaljnjih 2,5 milijona. Ekipe, ki se bodo prebile do polfinala, prejmejo dodatne štiri milijone. Poraženec v finalu se bo potolažil s petimi milijoni evrov, torej le s tremi manj, kot jih bo prejel zmagovalec.

Skupno 301 milijon denarnega sklada je precej višji znesek kot na prejšnjih prvenstvih stare celine. Pred štirimi leti je Uefa med ekipe razdelila 196 milijonov evrov, a je takrat sodelovalo le 16 reprezentanc. Leta 2008 je Uefa na Euru v Švici in Avstriji med ekipe razdelila 184 milijonov evrov.

Loading...