pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Kako bo Žalec porabil 4,2 milijona evrov od Eurojackpota

Deli na:
Kako bo Žalec porabil 4,2 milijona evrov od Eurojackpota

Foto: Eurojackpot

Žalska občina bo 4,2 milijona evrov, ki jih je prejela lani, ko sta njena dva občana na Eurojackpotu zadela 28,2 milijona evrov, namenila za nove naložbe. Kot je povedal žalski župan Janko Kos, so ta denar čim bolj smiselno razdelili na vse proračunske uporabnike in vsaka krajevna skupnost bo dobila nekaj komunalnih del.

Po Kosovi oceni si bodo s tem denarjem lahko privoščili nekatere naložbe, ki jih drugače ne bi zmogli v teh težkih časih.

Med večjimi naložbami, ki jih bodo sofinancirali z denarjem od Eurojackpota, je izpostavil razširitev avle Doma II. slovenskega tabora in njegovo energetsko sanacijo ter izgradnjo zbirnega centra za odpadke ob cesti Žalec-Griže.

Nekaj denarja bodo namenili tudi izgradnji pločnikov proti Zabukovici, Libojam, Galiciji in na odseku med Ložnico in Gotovljami.

"Ker nam je država s povprečnino zmanjšala proračunska sredstva, teh naložb ne bi mogli uresničiti brez tega denarja," je dejal Kos.

Na vprašanje, zakaj se zatika pri ureditvi antičnega parka v Šempetru, je župan odgovoril, da so se lani prijavili na razpis za sofinanciranje iz norveškega sklada, vendar na razpisu niso uspeli. Vrednost tega projekta je po njegovi oceni dva milijona evrov.

Za ta projekt bo žalska občina skušala pridobiti sredstva prek drugih razpisov, prioritetna projekta za katera bodo tudi skušali zagotoviti evropska sredstva je izgradnja eko kampa v Vrbju in fontana piv sredi mesta.