Revija Reporter
Slovenija

Sramotna nagrada zlatim junakom

Jože Biščak

24. sep. 2017 20:00 Osveženo: 11:51 / 25. 9. 2017

Deli na:

67.080 evrov državne nagrade si bodo razdelili košarkarji: sramotno nizek znesek ob dodatkih k plačam in zgrešenih projektih javnega sektorja.

To je bil dvoboj hitrosti in moči, napadalne košarke proti obrambni. Ni bilo pomembno, koliko napadov ubraniš, ampak to, da daš koš več od nasprotnika. Slovenija je to znala, zmogla in – zmagala. Na prvenstvu stare celine je igrala najlepše in najbolj atraktivno, tako dobro, da so še razvajeni ljubitelji in strokovnjaki onkraj luže, kjer se v NBA igra najboljša košarka na svetu, vzdihovali: »To je tisto, zaradi česar imamo košarko radi.«

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o zaslužkih košarkarskih junakov; o atomski košarki za zlato medaljo; o "slabi" obrambi; o dveh enkratnih posameznikih, ki sta ekipo povlekla do medalje; kako je Kokoškov Dragiću podredil igro reprezentance in zadel v polno; o elementu košarkarske igre, kjer Luka Dončić še posebej blesti; o tekmovalnosti, ki so jo znotraj ekipe opazovali z odprtimi usti; je bila ta ekipa res prvič in zadnjič skupaj?