stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Zmagoslavje brkača: Flisarju naslov svetovnega prvaka v avstrijskem Kreischbergu

Deli na:
Zmagoslavje brkača: Flisarju naslov svetovnega prvaka v avstrijskem Kreischbergu

Foto: Reuters

Mariborčan Filip Flisar je zmagal v finalu krosa na svetovnem prvenstvu v avstrijskem Kreischbergu v smučanju prostega sloga. To je prva medalja na svetovnih prvenstvih za 27-letnega slovenskega smučarja, ki je v sobotnih kvalifikacijah zasedel šesto mesto. Flisar je osvojil prvo kolajno na svetovnih prvenstvih v disciplini smučarski kros.

Flisar se je v Kreischbergu prvič uvrstil v finale najboljše četverice. V finalu pa je prikazal svojo najboljšo predstavo na svetovnih prvenstvih ter prepričljivo osvojil kolajno najžlahtnejšega leska. Pred dvema letoma na SP v norveškem Voss-Myrkdalnu je bil peti, pred štirimi leti v ameriškem Deer Valleyju pa je prvenstvo končal na 11. mestu.

To je še četrta slovenska kolajna na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu ter prva zlata, potem ko so na stopničke stopili deskarji Tim-Kevin Ravnjak, Rok Marguč in Žan Košir.

Košir in Marguč sta kolajni osvojila v deskarskih paralelnih disciplinah, boji so se odvijali v bližnjem Lachtalu. Košir je osvojil srebrno kolajno v paralelnem veleslalomu, Marguč je bil bronast v paralelnem slalomu, že pred njim pa je Ravnjak osvojil bronasto medaljo v snežnem kanalu.

Flisar, katerega zaščitni znak so košati brk, zato se ga je prijel vzdevek Brko, je bil edini slovenski predstavnik v izločilnih bojih. V četrtfinale je napredoval s prvim dosežkom osmine finala v skupini 6, tudi v četrtfinalu je bil najhitrejši, v polfinalu pa je bil drugi.

V finalu pa je z izjemnim spodnjim delom osvojil svojo prvo zmago na svetovnih prvenstvih. V finalu je ugnal Francoza Jeana Frederica Chapuisa, ki ni ubranil zlata izpred dveh let in se je moral zadovoljiti s srebrom, bronasta kolajna pa je pripadla Švedu Victorju Oehling Norbergu.

Mariborčan je večino proge presmučal na tretjem mestu, nepopustljivost in borbenost pa mu je na koncu prinesla želen rezultat. V zadnji ravnini pred ciljem sta Šved in Nemec Paul Eckert naredila napaki, kar je izkoristil Flisar, prišel v vodstvo in do zlatega odličja.

Flisar je v svetovnem pokalu štirikrat zmagal, na velikih prvenstvih pa do Kreischberga še ni imel kolajne, na lanskih olimpijskih igrah v Sočiju je bil šesti.