mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Flisar in Ogorelc napadata finale

Deli na:
Flisar in Ogorelc napadata finale

Foto: Arhiv Reporterja

Svetovno prvenstvo v deskanju in smučanju prostega sloga bodo zaključili smučarji v disciplini kros. V soboto bodo imeli kvalifikacije, v nedeljo pa glavno tekmo, tako Filip Flisar kot Blaž Ogorelc upata, da bosta zadnji dan tekmovanja na ogled navijačem.

Seveda slovenski navijači več pričakujejo od Filipa Flisarja, ki ima po smoli na olimpijskih igrah, kjer je v polfinalu padel, nato pa poškodovan prišel do šestega mesta, velik motiv. Brkati Mariborčan želi izboljšati uvrstitev s prejšnjega prvenstva pred dvema letoma v norveškem Vosu, kjer je zasedel peto mesto.

V letošnji sezoni ni imel veliko možnosti, da se dokaže, nastopil je le na dveh tekmah v Franciji, kjer je zasedel 12. in 15. mesto, v Val Thorensu še nikoli prej ni bil boljši. "V Kanado na prvo tekmo nisem odšel, saj sem prav takrat zbolel za peto otroško boleznijo, dve tekmi sta odpadli, tako da imam v nogah le preizkušnji v Val Thorensu, kjer pa mi proga ne ustreza. Letos sem imel velike težave s starti, a nato sem v Val Thorensu ostal še pet dni, kar se mi je obrestovalo. Napako sem odpravil, tako da je zdaj moja vožnja od starta do cilja taka, kot si jo želim. Pa tudi proga v Val Thorensu je podobna tej. Želim si kolajno, sposoben sem jo osvojiti, a oblubljati je ne morem," je največji razlog za optimizem opisal Flisar, ki je za svoje navijače in sponzorje organiziral pot na prizorišče svetovnega prvenstva, tako da bo imel tudi spodbudo s tribun.