natalia in charlie Odkrito.si

Ko pred kamerami preskakujejo ljubezenske iskrice ...

slape, prometna nesreča Svet24.si

VIDEO: Takšno razdejanje je povzročil pobegli ...

plesen Svet24.si

To se zgodi, če živiš v toksičnem okolju!

bernard brscic norma korosec bobo Svet24.si

Ljubezen na desnici: med Bernardom Brščičem in ...

miro cerar dopust 1 Svet24.si

Miro Cerar se je javil z letošnjega dopusta

janja garnbret bobo 2 Njena.si

To je moški, ki ga ljubi plezalna šampionka

rebeka dremelj Njena.si

Rebeka Dremelj ogorčena nad egoistično družbo

Magazin

Razkurjeni Flisar se je drl "halt"

Deli na:
Razkurjeni Flisar se je drl "halt"

Foto: Reuters

Svetovni prvak v smučarskem krosu Filip Flisar je v Tegernseeju pokazal, da ni pozabil smučati. Z drugim mestom je potrdil tisto, kar je sam dobro vedel, da zmaga na svetovnem prvenstvu ni bila slučajna in da lahko mirno čaka naslednje tekme.

Teh ne bo več veliko, v svetovnem pokalu ga v marcu čakata le dve v Megevu, kjer bo zaključek sezone. Uspeh v Nemčiji mu je nastop v Franciji dokončno zagotovil, saj bo tam tekmovalo le 32 najboljših v skupnem seštevku.

"Na zadnjih tekmah sem imel nekaj težav z motivacijo, razmišljal sem o napačnih stvareh. Po prvi tekmi v Tegernseeju pa sem o vsem temeljito premislil, na drugi tekmi pa sem bil spet stari, pravi Flisar," je dejal svetovni prvak, ki je še enkrat dokazal, da se v stresu odlično znajde. V četrtfinalu tekme so ga namreč že diskvalificirali, ker naj bi povozil vratca, a se je pritožil in sodnike prepričal, da so storili napako.

"Obtožili so me, da sem peljal preko vrat, čeprav nisem. Potem se je bilo treba pritožiti, mi pa moramo iti takoj nazaj gor na start. Spodaj sem tekel v 200 metrov oddaljen kontejner, po pritožbi pa so končno videli, da je vse v redu. Potem sem šel nazaj gor in že na žičnici zapiral čevlje. Petdeset metrov od starta sem se jim drl 'halt', da so me počakali in v startna vrata sem prišel s 190 pulza. Tako da je bilo kar napeto. Malo so me razkurili, ker se ne morejo tako iti. A mogoče je bilo to v redu, še neka dodatna motivacija. Ne vem sicer, v čem je tu stvar s temi starti. Zdi se mi, da sem hiter na startu, toda drugi so še hitrejši. A potem je treba na progi pač malo 'svinjariti' oziroma malo dodati," se je nedeljskih dogodkov spominjal brkati Mariborčan, ki mu je pri pritožbi pomagal tudi vodja slovenske reprezentance Primož Vrhovnik.

Flisarja, ki bo v Megevu edini slovenski predstavnik, saj se Blaž Ogorelc v finale ni uvrstil, zdaj čaka nekaj odmora, saj bosta naslednji tekmi šele čez tri tedne.

"Doma bom malo prost in se malo spočil. Kaj bom naredil za dušo, naročil gume za nov avto in takšne stvari. Potem pa gremo naprej, mogoče bom šel vmes na kakšen evropski pokal, bomo še videli. Skratka dve tekmi sta še, to še 'zborbamo', pa da vidimo, kje stojimo," pred zadnjimi preizkušnjami sezone v Franciji razmišlja Flisar.

Loading...